Grib en af de mange investeringsmuligheder

06/11/2019

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Der er så mange forskellige investeringsmuligheder, hvorfor det til tider kan være svært at finde hoved og hale i alle muligheder. Dette kan også være grunden til, at mange ikke investerer deres opsparing, men bare lader den stå i banken, hvor de absolut ikke får nogen fortjeneste på den.

Mest læste i dag

 

Vi vil give dig nogle gode tips til, hvilke investeringsmuligheder du har, så du har lettere ved at gribe dem – og dermed få en fortjeneste på formuen, som du kan mærke.

Der er rigtig mange muligheder

Inden du dykker ned i investeringsjunglen, er det vigtigt at tage stilling til, hvor mange penge du kan og vil investere, og om det skal være en langsigtet investering eller kortsigtet. Derudover skal du gøre op med dig selv, om du vil lave en sikker investering eller en mere usikker investering, hvor du har mulighed for en højere fortjeneste.

Du kan finde mange gode artikler om investering på www.invested.dk, vi anbefaler altid, at du læser om din muligheder, inden du springer ud i det. På den måde sikrer du, at du ved, hvad du går ind til.

Kryptovaluta

Kryptovaluta, hvis mest kendte format er bitcoin, er en langsigtet investeringsmulighed. Lige nu så stiger kryptovalutaens værdi med hastige skridt, og der er ikke nogen udsigt til, at dens værdi skulle falde lige foreløbig. Bitcoin vil på et tidspunkt stoppe med at blive lavet, hvorfor dens værdi på dette tidspunkt formentlig vil stige, idet efterspørgslen bliver højere end udbuddet. Du kan derfor investere langsigtet i kryptovaluta, men du vil også sagtens kunne sælge dem til gode priser, hvis du går efter en mere kortsigtet investering. Læs mere om kryptovaluta på www.daytrader.dk.

Aktier eller obligationer?

Aktier og obligationer ligger meget tæt op ad hinanden, men det er selvfølgelig ikke det samme. Aktier er en god mulighed, hvis du gerne vil investere din penge, men hele tiden have mulighed for at trække dem ud igen – det samme gælder med obligationer. Det kan derfor både være en langsigtet investeringsmulighed, hvis du lader aktierne eller obligationerne stå, men du kan også tage dem ud, hvis du mener, at det er ved at være tid. Det er en fleksibel investering, der imødekommer dig.

Obligationer har den fordel, at deres udsving er meget stabile i forhold til aktiernes. Aktiernes udsving kan svinge hele tiden og være meget høje. Ulempen ved obligationer er så, at udbyttet ikke er så stort, som du kan opnå ved aktier. Du skal derfor finde ud af, om du vil have en mindre fortjeneste – men mere sikker fortjeneste eller have en chance for en stor fortjeneste – men i en mere usikker investering.

Anbefalet til dig