Grønlandsk familie skulle begrave deres mor: Så skete dette helt forfærdelige

Af: Mie M.B

|

01/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et for lille hul i jorden fik forfærdelige konsekvenser for begravelsen

Mest læste i dag

En familie i Qaqortoq, Grønland, står over for en dybt tragisk oplevelse efter en begravelsesceremoni tog en uventet og chokerende drejning. Under ceremonien for en afdød kvinde, faldt liget ud af kisten, da denne brast og kroppen landede på jorden foran de pårørende. Dette sjældent sete og hjerteskærende øjeblik har ført til, at familien nu har indgivet en officiel klage. Det skriver Avisen Danmark.

Sagen, som er blevet en prekær opgave for Grønlands biskop Paneeraq Siegstad Munk, belyser ikke kun den fysiske mangelfuldhed ved brugen af standardligkister fra Danmark, men også en præsts håndtering af en dybt uheldig situation. "Nej, det er ikke normalt, og det er ikke i orden," udtaler biskop Munk til den grønlandske avis Sermitsiaq, og påpeger, at en præsts vigtigste rolle under sådanne omstændigheder er at tilbyde trøst og sikre en værdig afsked.

Ifølge den afdødes datter, som fortæller om hændelsen, viste graven sig at være for snæver og for kort til kisten. På trods af dette insisterede præsten på, at kisten skulle presses ned i graven, hvilket resulterede i, at kisten gik i stykker, og den afdødes krop blev eksponeret for de forsamlede. Denne handling førte til chok og panik blandt de pårørende, som stod tilbage med et yderst smertefuldt sidste minde om deres mor.

"Vores sidste minde om vores mor skal ikke være, at hun ligger tilfældigt på jorden omringet af ødelagte kisterester," siger datteren, der også har henvendt sig til borgmesteren med ønsket om at forebygge, at andre familier udsættes for lignende oplevelser.

Biskop Munk erkender, at kvaliteten af de anvendte kister er skrøbelig, hvilket før har medført bekymringer og nu har resulteret i en dybt forstyrrende oplevelse for en sørgefuld familie.

Anbefalet til dig