Groft hærværk på kendt dansk slot

21/7/20 11:00

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock.com
Natten mellem søndag og mandag, kom der ubudne gæster på besøg på Gram Slot.

Gram Slot fik natten til mandag, besøg af en eller flere ukendte gerningsmænd.

Vedkommende fik på en eller anden vis, sin hånd ind gennem et gitter og fik på den måde fat i en kontakt til slusen, så den kunne drejes - således blev slusen åbnet og slotssøen blev ‘tømt’ for vand, det fortæller JydskeVestkysten.

Politikommissær Morten Arslev fortæller at det er særligt groft, af to årsager. Til dels fordi at det er til fare for fiskebestanden i søen - men ikke alene kun derfor. Der kan nemlig også opstå skader på slottets egetræs fundament.

Fik smadret 64 ruder 

Det var ikke kun Gram Slot, som havde ubudne natlige gæster, den pågældende nat. Også en nedlagt stald på Udsigtsvejen ved Kastrup, fik et uvenligt besøg. Intet mindre end 64 ruder i stalden blev knust.

Stalden stod ulåst og derfor kunne gerningsmanden- eller gerningsmændene uden besvær gå direkte ind. Her er ruderne blevet smadret både indefra og udefra, med brændestykker og sten.

Politikommissæren fortæller at de ikke har noget belæg for at sige det er de samme som står bag de to hærværk - men de finder det påfaldende at der er to tilfælde af hærværk i samme område, inden for samme tidsrum.

Anmeldelsen om hærværket på Gram Slot indløb mandag klokken 13.04. Slusen er blevet aktiveret i tidsrummet mellem søndag aften klokken 00.00 og mandag morgen klokken 06.00.

Kun fire minutter tidligere - klokken 12.57, indløb anmeldelsen om hærværket i stalden. 

Gram Slot og stalden har forskellige ejere.

Politiet hører meget gerne fra eventuelle vidner eller andre som har viden om hærværkene. De kan træffes på telefon 114.