Grotesk scene ved testcenter: Flere begyndte at græde

17/12/20 10:00

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Forleden kostede det pludselig dyrt, at stå i kø en til coronatest ved Falcks testcenter i Aarhus.

Tæt på testcenterets lukketid kl.20, ventede over hundrede mennesker stadig på, at få foretaget en coronatest. Mange af dem som stod i kø, havde parkeret på en tilstødende parkeringsplads på Trindsøvej - og det blev pludselig noget dyrere, end de havde regnet med.

Det var nemlig betalingsparkering på p-pladsen, men det havde mange overset tilsyneladende overset. Det betød, at der pludselig var en p-vagt som var i fuld sving, med at uddele bøder til de mange parkerede biler.

Søren Skifter var en af dem, som stod i kø til coronatest den aften. Ifølge ham, var det svært at se, at det rent faktisk krævede betaling at parkere på p-pladsen. Den var nemlig mørk og skiltene som viste krav om betaling, var ikke oplyst og derfor ikke til at se. Derudover er pladsen beliggende i et industrikvarter, som bruges om dagen.

"Uden nogen form for anstændighed"

“Der var åbenbart nogle, som bare skulle have den test. Men samtidig kunne de følge p-vagten nærme sig deres bil. En flok kvinder begyndte simpelthen at græde. De kom hjem uden testresultat - i stedet havde de fået en p-afgift, fortæller han til Aarhus Stiftstidende.

Louise Gade som er tidligere Aarhus-borgmester har også kommenteret på sagen, hun beskriver forløbet som “fuldstændig uden nogen form for anstændighed”.

Q-Park som administrerer området, har også kommenteret på sagen:

“Jeg bliver nødt til at gentage, at reglerne altså stadig gælder – corona eller ej. Og vores opgave er at sørge for, at reglerne bliver overholdt. I øvrigt er en af vores opgaver at sikre, at brandveje og andre adgangsveje bliver holdt frie,” siger administrerende direktør Alex Pedersen, til avisen.