Guide: 3 former for leasing, du måske ikke kender

01/12/2019

Christian Granhøj Skouboe

Leasing er et godt alternativ til at købe. Foto: Pixabay
Hvis du er på markedet efter en ny bil, eller på et tidspunkt har været det, så er du formentlig klar over, at der er noget, der hedder leasing. Hvad du måske ikke er klar over er, hvor mange forskellige former for leasingaftaler der findes, og hvilke fordele og ulemper der knytter sig til de forskellige.

Mest læste i dag

 

Det bliver nemlig hurtigt en jungle at finde rundt i forskellige regler hos forskellige leasingselskaber, samtidig med at der skal holdes styr på økonomiske udtryk og fagtekniske termer. Så hvad er egentlig godt at vide om de forskellige typer af leasingaftaler, hvad betyder de, og hvornår skal du vælge hvad? Du får her en kort guide til tre gode leasingtyper, du måske ikke kender til i forvejen.

Den klassiske model: privatleasing

Denne leasingaftale er du måske stødt på før, og med god grund, for det er klart den mest udbredte model i Danmark. Mange vælger lige netop denne løsning, fordi det ofte er billigere end at købe en helt ny bil, og fordi det tillader køberen af leasingaftalen at køre lige netop dén bil, vedkommende altid har drømt om. 

Mange gode leasingselskaber tilbyder nemlig privatleasing, som – som navnet antyder – er leasing til privatpersoner til en rigtig skarp pris. Med denne aftale kan du både udforske et helt nyt segment af biler, særligt sportsvogne, og du kan i mange tilfælde også forholdsvist nemt, billigt og hurtigt skifte mellem de forskellige modeller, hvis du ender med at ombestemme dig eller blot ønsker at prøve noget nyt.

Når der skal være plads til både forretning og spas: splitleasing

Skal du dog bruge en bil, som både skal bruges i erhvervsmæssig sammenhæng og til privatkørsel, så kan det være, at splitleasing er den rette løsning for dig. Med denne model er der nemlig plads til begge dele, og med stor økonomisk gevinst for både virksomheden, bilen tilknyttes, og for privatpersonen, der kører bilen. 

Sidstnævnte beskattes nemlig ikke af sin privatkørsel, som det ellers ville være tilfældet i en firmabil, og virksomheden hæfter udelukkende for det professionelle antal kilometer, der bliver kørt. Også denne aftale findes i mange former og farver, og det kan derfor være en god idé at investere lidt tid og energi i god forberedelse for at finde den bedste aftale til lige netop dit behov.

Den luksuriøse: sæsonleasing

Er du en af de typer, der nyder at have en sportsvogn i cabriolet-klassen til at stå i garagen henover vinteren, men samtidig elsker at køre den om sommeren, så kan det være, at sæsonleasing er det bedste valg for dig. Denne model tillader dig nemlig netop at lease en fed bil, som du ikke behøver at betale for, når du ikke bruger den. 

Du kan altså lade den stå i garagen i de kolde måneder og udelukkende betale henover sommeren. Samtidig tillader sæsonleasing dig at have to forskellige biler, som du kun betaler for i de sæsoner, du bruger dem. Du kan altså køre en stor Range Rover i efteråret og vinteren og en lille, hurtig Audi i foråret og sommeren, uden at det behøver at koste dig ekstra.

Anbefalet til dig