Guide: Find den bedste burger i Aarhus

04/12/2019

Christian Granhøj Skouboe

Burgers er en evig klassiker, der fortjener en plads øverst på menukortet. Foto: Pixabay
Der er bare noget over den helt perfekte burger – den saftige bøf, den sprøde salat, den bløde bolle og den der dressing, der bare passer helt perfekt til det hele. Hvad der gør en god burger god er selvfølgelig en individuel sag, men på et par områder kan burgerens værdi måles helt objektivt, for nogle gange handler det om meget mere end bare smag.

Mest læste i dag

 

I Aarhus er burger-krigen for alvor startet. Det synes, at der skyder en ny burgerbar op på hvert et gadehjørne, så hvordan skal du egentlig forholde dig til alle de restauranter, og hvilken burgerbar er den bedste burgerbar i Aarhus? Du får her en kort guide til nogle af de ting, du med fordel kan træffe dit valg på, så du forhåbentlig kan gå glad, mæt og tilfreds fra restauranten med den bedste oplevelse. 

Er der studierabat?

Det kan umiddelbart synes som en irrelevant ting for en god burger, men en god pris har altså noget at sige i forhold til den overordnede oplevelse af stedet og maden. Du har med garanti prøvet, på et tidspunkt i dit liv, at betale en høj pris for mad, der egentlig ikke var det værd – og kender formentlig derfor den skuffende følelse, der følger med. 

Derfor kan det gøre meget, hvis burgerbaren har studierabat, særligt i en by som Aarhus, der vrimler med studerende. Om burgeren er den bedste, du nogensinde har smagt, eller måske blot er en standard-oplevelse, så har du i det mindste ikke betalt en formue for den.

Er der et bredt udvalg for alle?

Findes der noget værre end en burgerbar, som kun serverer en enkelt eller to varianter af den klassiske oksekødsburger – og findes en sådan overhovedet? Formentlig ikke, og hvis den gør, så skil den ud fra dine overvejelser med det samme. 

En god burgerbar er blandt andet karakteriseret ved, at du kan træffe mange valg, så du altid kan få lige netop dén burger, du hungrer efter på den pågældende dag. Nogle gange trænger man bare til en god kyllingeburger eller en burger, der er snasket ind i bearnaise, frem for den traditionelle burger med bøf, salat og dressing, som du jo alligevel har smagt mange gange. 

Er baren skarp på både takeaway og siddepladser?

For mange burgerbarer virker det, som om det er vand og olie at have både mange siddepladser og gode rammer for takeaway. Du har givetvis tømmermænd og vil hellere hjem foran fjernsynet med din burger og dine sprøde fritter, men hvilken værdi har det, hvis din burger blot bliver pakket ind i en hurtig pose og derfor er både blød, våd og kold, når du kommer hjem? 

Omvendt kan det være dejligt at have mulighed for at sidde ordentligt og spise sin burger på restauranten, når den er helt frisklavet, med en kammerat, veninde eller date – uden at skulle sidde lige i døren, eller sidde på skødet af en fremmed. En god burgerbar er et sted, der kan kapere begge dele, og hvor du dermed har muligheden for at vælge, alt efter hvilket humør du er i. 

Anbefalet til dig