Guide: Sådan får du udbetalt dine indefrosne feriepenge

29/9/20 07:25

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Sådan her skal du gøre, hvis du gerne vil have dine tre ugers indefrosne feriepenge udbetalt.

Siden først på sommeren har danskerne vist, at en del af deres fem ugers indefrosne feriepenge ville blive udbetalt. I første omgang er der udsigt til, at tre af de i alt fem uger bliver udbetalt. I løbet af efteråret vil Folketingets partier mødes og forhandle om udbetalingen af de resterende to uger. Det stod klart, da Beskæftigelsesministeriet tirsdag indkaldte til pressemøde.

Her fortalte beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og Anne Kritistine Axelssson fra ATP mere konkret, hvordan udbetalingen vil foregå, ligesom de kom ind på baggrunden for, at pengene nu udbetales.  

"Det er godt, at pengene nu kan begynde at komme ud og arbejde. Det er der behov for. Vi ved, at mange virksomheder har svært ved at få økonomien til at løbe rundt på grund af coronakrisen, og saltvandsindsprøjtning kan være med til at få gang i hjulene og dermed redde arbejdspladser," fortæller beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. 

"Det er frivilligt, om man som lønmodtager vil have feriepengene udbetalt, men jeg er overbevist om, at mange danskere vil hæve dem og bruge flere penge – gerne i danske virksomheder - til gavn for hele økonomien og dermed også arbejdsmarkedet. Hvornår de sidste to ugers feriepenge skal udbetales er endnu ikke aftalt, men det skal partierne bag aftalen vende senere på efteråret."

Sådan får du udbetalt dine indefrosne feriepenge

Hvis du ønsker at få dine feriepenge udbetalt, kan du gøre det allerede fra i dag. Det eneste du skal foretage dig er følgende.

 • Fra tirsdag den 29 september kan du bede om at få op til tre uger af dine indfrosne feriepenge udbetalt.
 • Du skal gå ind via borger.dk/bestilferiemidler
 • Log på med NemID.
 • Vælg ansættelsesforhold. Langt de fleste vil være lønmodtagere, men enkelte grupper vil skulle ansøge via en blanket
 • Herefter kan du se, hvor meget du får udbetalt. Beløbet er før skat
 • Bekræft en Tro & Love erklæring
 • Tryk på ”Bestil feriemidler”
 • Du får en kvittering, og pengene vil blive sat ind på din Nem-Konto
 • Efter få dage modtager du et brev med præcis angivelse af, hvor mange penge du får udbetalt, og hvornår pengene udbetales.
 • Du skal forvente, at der går op til syv hverdage, fra du beder om pengene, til du får dem udbetalt på din konto. Hvis du har særlige ansættelsesforhold og ansøger via blanket kan der gå længere tid.
 • Hvis du har spørgsmål, så kan du læse mere på borger.dk/feriemidler

Hvis du ikke beder om pengene nu, bliver de stående i LD Fonde, og du får dem automatisk udbetalt ved folkepensionsalderen, medmindre du inden da af andre grunde forlader arbejdsmarkedet, og du i den forbindelse beder om pengene. Man har mulighed for at lade feriepengene blive stående som en opsparing også efter, oplyses det af Beskæftigelsesministeriet.