Gymnasium lukker på grund af coronavirus

Nyheder
Rysensteen gymnasium lukkes. Foto: Shutterstock
To elever på gymnasiet, Rysensteen Gymnasium, er smittet med coronavirus, det får rektor til at lukke gymnasiet midlertidigt.

Mest læste i dag

I København har rektor ved Rysensteen Gymnasium taget konsekvensen og lukket skolen efter endnu et tilfælde af corona-smitte blandt gymnasiets elever.

I et brev til samtlige elever på gymnasiet, underretter skolens rektor eleverne om, at de indtil videre ikke skal møde op på Gymnasiet. 

"Efter tæt kontakt med direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed må jeg meddele jer allesammen, at Rysensteen Gymnasium lukkes for elevadgang indtil videre. Der er en pressemeddelelse på vej fra styrelsen, men i overensstemmelse med denne meddeler jeg jer allesammen nu - inden natten falder på - at I IKKE skal møde i morgen," står der i brevet fra Rysensteen Gymnasiums rektor, Gitte Transbøl.

Lukningen sker fordi de to tilfælde af smitte ikke umiddelbart kan sættes i forbindelse med hinanden. Lukningen er sket efter aftale med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Én elev smittet på skiferie

Den første smittede elev kom hjem fra en skiferie, men siden er endnu en elev blevet smittet, og derfor er der risiko for, at smitten kan opstå under skolegangen. Der sættes derfor flere elever i karantæne og skolen lukkes nu midlertidigt.

De to smittede har ikke nogen umiddelbar relation, hvorfor smittekilden til den anden smittede ikke kan identificeres. 

Gitte Transbøl ved endnu ikke, hvor længe gymnasiet skal holde lukket.

 

 

Anbefalet til dig