Hård besked fra Skat: Nu går de efter din løn

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Op mod 150.000 danskere kan stå med en lavere udbetaling af deres løn, i forhold til hvad de plejer at få. Det skyldes, at Skat har fået gang i deres nye system.

Mest læste i dag

Helt op mod 150.000 danskere har enten fået, eller kan se frem til at modtage en besked fra Skat.

Beskeden er med en lidt hårdere ordlyd, end den plejer, for Skat truer nemlig med at tage din løn.

Årsagen er nu ganske retfærdig, og det skyldes, at Skat i løbet af i år har fået en ny gældsinddrivelsessystem kaldet PSRM. Dette system gør det muligt for Skat at lønindeholde de danske lønmodtagers løn, og derfra trækker penge fra lønnen, som de skylder til Skat.

Det vil med andre ord betyde, at skylder du penge til Skat, som du ikke har betalt, så er der stor sandsynlighed for, at Skat trækker pengene for dig, og dermed vil din udbetalte løn være lavere end den plejer.

Så meget skylder danskerne

Skatteministeriet har i dag udsendt en mail, hvor de fortæller, at det nye system indtil videre har opkrævet 500 millioner kroner i gæld fra danskerne.

Der mangler dog mange penge endnu, da omkring 150.000 danskere samlet skylder mere end en milliard kroner til Skat. De penge vil Skat gerne have fat i, og det er blevet meget lettere med det nye system.

“Den gæld, som Gældsstyrelsen skal inddrive, er allerede forsøgt opkrævet op til flere gange af den offentlige kreditor, som gælden er stiftet hos. Når gælden endnu ikke er blevet betalt, betyder det typisk, at personen eller virksomheden enten ikke kan eller ikke vil betale. Derfor er det helt afgørende, at Gældsstyrelsen med PSRM igen har fået muligheden for at trække pengene direkte fra skyldnerens løn, hvis ikke de betaler deres gæld,” fortæller skatteminister Morten Bødskov i en pressemeddelelse fra Skatteministeriet.

Skat trækker naturligvis ikke pengene fra danskernes løn, uden at gøre dem opmærksomme på det først, og derfor har de udsendt beskeder til omkring 150.000 danskere, der har gæld til Skat.

Har du gæld til Skat, men ikke modtaget en besked endnu, så vil du højst sandsynligt få et. I brevet oplyser Skat, at de vil tilbageholde din løn og trække pengene derfra, inden du får lønnen udbetalt. Det er altså, hvis du ikke har betalt din gæld inden.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig