Hårrejsende skrig fra børneværelset: “Der er en slange i min seng”

17/8/20 17:46

Sarah Steenfeldt

Det var en hugorm som havde sneget sig ind på børneværelset i nattens løb. Foto: Shutterstock.com
Et skrig vækkede lørdag morgen Lukas’ forældre. Et skrig som de aldrig havde hørt før - og som de sikkert heller ikke glemmer foreløbig.

Det var tidligt lørdag morgen den 8. august, da lille Lukas gav et voldsomt skrig fra sig. Lukas’ far Kent Nielsen  fortæller til Nordjyske, at Lukas råbte inde fra sit værelse, hvor han sover i sin egen seng. 

“Der er en slange i min seng,” sagde Lukas - og ganske rigtigt. Lukas’ mor som var ilet ind på værelset, fik øje på en hugorm som tilsyneladende havde været under sengen, men nu havde hovedet helt oppe ved hovedpuden i børnesengen.

Forældrene kunne konstatere at hugormen havde bidt Lukas i ringefingeren, så de skyndte sig at ringe til vagtlægen, samtidig med at de spærrede hugormen inde på værelset. 

Da Lukas er under 5 år gammel, ville vagtlægen gerne have ham til Aalborg, for at han kunne blive undersøgt på Universitetshospitalet - hvilket betød at familien havde en køretur på halvanden time til hospitalet. 

“Så er der eddermame langt til Aalborg,” siger Lukas’ far. Den lille familie bor i Vorupør ved Nationalpark Thy. 

Heldigvis var Lukas ikke ramt af store smerter under køreturen til Aalborg, men han blev dog dårlig og kastede op i bilen, på vej til hospitalet.

Lægernes besked til forældrene på sygehuset, var at det faktisk er bedst hvis kroppen selv får lov til at klare arbejdet med at komme sig, for begynder man at give modgift, kan man risikere slemme allergiske reaktioner. Derfor blev Lukas i første omgang indlagt til observation, hvor han også fik taget blodprøver og fik målt puls og blodtryk.

Måtte indlægges endnu engang 

Allerede søndag kunne Lukas blive udskrevet og komme hjem igen - men det varede dog ikke længe. Tirsdag måtte han indlægges endnu engang, da hans blodprocent var faldet. 

Derfor var det nu nødvendigt at give ham modgift, da hans højre arm også i mellemtiden havde skiftet farve og var blevet helt blå. 

Der stod både anæstesilæge og sygeplejersker klar i tilfælde af at Lukas ville få en allergisk reaktion, da dette kan medføre at luftvejene lukkes - men det skete heldigvis ikke.

Fredag eftermiddag kunne Lukas udskrives igen og han nu tilbage i børnehave. Den lille gut er desuden ved godt mod og virker ikke synderligt påvirket efter den voldsomme episode. Han har sågar intet imod stadig at sove i sin seng på værelset. Han går dog lige en inspektionsrunde på værelset sammen med sin far før sengetid. 

Lukas’ forældre er stadig rystede over hændelsen og fortæller at det vil komme til at sidde i dem en tid. De sover heller ikke længere med dørene åbne, kun vinduerne får lov til at være åbne i nattens løb nu. 

Ifølge museumsinspektør for Naturhistorisk Museum i Aarhus, Morten D.D. Hansen er det et særtilfælde, at folk bliver bidt indendørs. Han mener at det er på grund af hedebølgen, at hugormen har søgt indenfor, hvor der er skygge og køligt. Hvilket betød at den tilfældigvis havnede på Lukas’ værelse.