Sveden driver ned ad ryggen, benene føles som gelé, og pulsen dunker helt op i tindingerne. Sådan føles det, når én drøm, båret gennem 11 år, pludselig folder sig ud foran hele Norden. Og det gjorde den – med bravur.
Bag restaurant Udtryk i København står Edward Lee og Regitze Maria Jensen, og de kan nu smykke sig med en Michelin-stjerne. Det opsigtsvækkende? Restauranten havde kun haft åbent i 41 dage, da den blev hædret ved den prestigefyldte ceremoni i Odsherred. Det fortæller DR.
Edward Lee kom fra Hongkong til Danmark med én kuffert og en vision. Han ville lære af de bedste, og det gjorde han – så grundigt, at han nu selv er blandt eliten. "Jeg er bare en gal mand med en drøm. I har gjort den til virkelighed", sagde han rørt med en hyldest til sit hold, som arbejdede derhjemme, mens han stod på scenen.
Restauranten er en del af Norrlyst-koncernen, der også driver Gemini, Gabrielle og Theo i København. Ifølge restaurantchef Regitze Maria Jensen skyldes det hurtige gennembrud især investorerne: "Investorerne synes, vi skulle gå hele vejen – uden begrænsninger. Og se, hvor vi endte."
Udtryk blander dansk og asiatisk gastronomi og har allerede vist, at kompromisløshed betaler sig. Nu er næste udfordring at bevise, at stjernen ikke blot var en komet – men en ny sol på Københavns madscene.
Danmark og Færøerne har nu 38 Michelin-restauranter med samlet 52 stjerner. Seks danske restauranter fik i år deres første, mens ingen mistede.