Han er tiltalt for mordet på Louise Borglit: Nu bryder han tavsheden

03/05/2023

Jesper Bengtson

Foto: Privat
Retssagen er startet mod den 29-årige, der er tiltalt for det brutale mord tilbage i 2016, og nu er han begyndt at tale.

Mest læste i dag

Louise Borglit-sagen trak samtlige overskrifter tilbage i november 2016, da den gravide kvinde blev brutalt myrdet. 

Hele Danmark var nemlig efterladt i chok, da hun omkring klokken 7 om aftenen blev fundet brutalt dræbt med adskillige knivstik i Elverparken. 

Og det var først sidste år, fredag den 6. maj, at der tilsyneladende kom et gennembrud i sagen, da en 28-årig mand blev sigtet for drabet. 

Siden da er der løbet meget vand i åen, men i skrivende stund sidder den nu 29-årige mand på anden retsdag. 

Og her var det på programmet, at den 29-årige sigtedes første del af forklaringen skulle se dagens lys. 

For den sigtede har ikke lagt skjul på, at han nægter sig skyldig - men nu har han også brudt tavsheden hvad angår hans færden på tidspunktet for Louise Borglits drab. 

Og her løfter han sløret for, at han på netop det tidspunkt befandt sig hos en ven, mens Louise Borglit blev fundet dræbt. Han fortæller desuden, at han var bevæbnet med knive på daværende tidspunkt, da han var ‘uvenner med nogen’ og gjorde det af ‘sikkerhedsmæssige grunde’.

Sådan lyder meldingen fra Ekstra Bladets liveblog

Desuden har han også benyttet lejligheden til og understrege sort på hvidt, at den tiltalte op til 4. november 2016 var bange for at kunne komme til at gøre skade på andre. Det var dog kun sin familie, som kunne få ham op i det røde felt, hvorefter han altså bekræftede anklagerens spørgsmål, om han kunne blive voldelig. 

Her kom det også frem, at han otte dage før Louise Borglit blev fundet dræbt, havde sagt til en psykiater, at han ikke har noget kontakt til sine forældre eller broderen, mens han ikke lægger fingre imellem, da han forklarer, at han ikke er ‘herrer over sig selv’ og pludselig kan gøre noget, der ham ‘til at eksplodere’. 

Der forventes at blive afsagt dom engang i næste måned, men anklageren har ikke lagt skjul på, at de går efter forvaring. 

Anbefalet til dig