Han gør dette ved sit ukrudt: Du vil ikke tro dine egne øjne, når du ser hvad der sker

07/04/2024

Jesper Bengtson

Foto: YouTube
Der er mange måder, hvorpå man kan fjerne ukrudt fra haven.

Mest læste i dag

Når det kommer til at gøre vores haver smukke og ukrudtsfrie, ønsker mange af os at undgå brugen af ​​kemikalier. 

Heldigvis er der en række naturlige løsninger, der allerede findes i vores køkkenskabe. 

Men før du går i gang, skal du bryde ukrudtets naturlige beskyttelseslag.

Bland derfor to kopper vand og et par dråber opvaskemiddel i en sprayflaske og sprøjt blandingen direkte på ukrudtet - derved bliver metoderne i artiklen mere effektive.

Her er fem enkle og effektive metoder til at bekæmpe uønsket ukrudt i din have:

Tør ukrudtet ud

En enkel måde at bekæmpe ukrudt på er at lade det tørre ud. Bland to kopper vand og en spiseskefuld ren alkohol (96%) i en sprayflaske og påfør blandingen direkte på ukrudtet. Dette vil få planterne til at tørre ud og gøre dem nemme at fjerne.

Brug kogende vand

Varmt vand kan også være en effektiv metode til at bekæmpe ukrudt. Hæld kogende vand direkte på ukrudtet, og det vil forårsage, at planterne brænder og at rødderne dør. Pas dog på, hvor du bruger denne metode, da det varme vand kan skade andre planter i nærheden.

Citronsaft og eddike

Ukrudt kan ikke lide syre, og det kan du udnytte ved at blande to spiseskefulde citronsaft og en kop hvid eddike i en sprayflaske. Spray blandingen direkte på ukrudtet, og det vil hjælpe med at dræbe dem. Metoden påvirker ikke jorden og er sikker for andre planter og blomster.

Bagepulver til forebyggelse

Bagepulver kan også benyttes til at fjerne ukrudt. Drys en teskefuld bagepulver omkring roden af den plante, du vil fjerne. Dette vil forhindre fremtidig vækst af uønsket ukrudt og er særligt nyttigt på områder som indkørsler, hvor ingen planter bør vokse.

Eddike
Til denne metode skal du fylde en sprayflaske med eddike og en lille smule opvaskemiddel. Sprøjt så blandingen på ukrudtet. Gentag det flere gange indtil ukrudtet er forsvundet.

Eddike-metoden kan ses i videoen herunder, og resultaterne er utrolige:

Anbefalet til dig