Han tog direkte fra fødegangen i retten: Nu skal han 3,5 år i fængsel

Af: Mie M.B

|

22/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den 43-årige Per Hansen har også en dom tilbage i 2022

Mest læste i dag

43-årige Per Hansen, tidligere kendt som Per Ulrich Karpf, stod i går onsdag over for retten i en sag om bedrageri og hvidvask, hvor han i store træk erkendte begge anklager. Denne sag, som nu har resulteret i en dom på tre og et halvt års fængsel, er ikke hans første møde med retssystemet for økonomiske forbrydelser, idet han så sent som i 2022 modtog en dom for lignende kriminalitet. Det fortæller Ekstra Bladet.

Iført en vinrød pullover og med en nyfødt baby i tankerne - hvilket han indikerede ved at medbringe en plysbamse til retsmødet - gav Hansen et uventet menneskeligt indblik i sit liv, midt i retssagens alvor. "Jeg er lige blevet far i nat," delte han med retten i en sjælden åbenhed før sagen begyndte.

Hans seneste kriminelle aktiviteter involverede en omfattende svindel for over 10,5 millioner kroner gennem oprettelse af fiktive firmaer og indkøb af varer uden betaling. Dette inkluderede et falskt byggefirma, der alene stod for svindel for næsten 3,1 millioner kroner. Også mindre virksomheder og enkeltpersoners livsgrundlag blev ramt af Hansens kriminelle handlinger.

Yderligere beskæftigede Hansen sig med hvidvask af syv millioner kroner, et forhold han beskrev som "sortvask". Hans rolle i denne del af kriminaliteten bestod i at facilitere den illegale virksomhed uden direkte involvering, hvilket han argumenterede for ved at forklare sin begrænsede viden om pengenes oprindelse. Han var imidlertid bevidst om, at de involverede penge var tjent på ulovlig vis og skulle anvendes til sort aflønning.

Interessant nok tog sagen en uventet drejning, da Hansen afslørede, at han havde kontaktet Kammeradvokaten på grund af mistanke om, at pengene kunne være forbundet med mere alvorlig kriminalitet end først antaget.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig