Har allerede påvirket 75.000 passagerer: Nu kommer Kastrup Lufthavn med endnu en nedslående advarsel

02/05/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Desværre ser det ud til, at aflysninger, bemandingsproblemer og forsinkelser vil præge sommeren.

Mest læste i dag

De fleste kan nok huske, hvordan SAS-strejken sidste år nærmest lammede flytrafikken til og fra Københavns Lufthavn og dermed ødelagde mange menneskers sommerferie. 

I år ser det heldigvis ikke ud til, at SAS' personale har planer om at strejke, men ifølge Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef og luftfartsanalytiker i Sydbank, kan en lignende og endda formentlig værre situation opstå denne sommer grundet mangel på flyveledere i Københavns Lufthavn. 

Det skriver TV2

Flyveledere er dem, som bemander kontroltårnene i lufthavne overalt i landet og overvåger flytrafikken, og uden dem kan lufthavne ikke fungere, men i øjeblikket mangler de i Københavns Lufthavn. 

"Det, vi risikerer her, er, at det påvirker alle fly, og at alle flyselskaber vil opleve store forsinkelser, fordi der er for få flyveledere til at håndtere den trafik, der er," har Pedersen udtalt. 

Han understreger, at det formentlig vil få konsekvenser for alle afgange til og fra Københavns Lufthavn, og indtil videre har forsinkelserne faktisk allerede berørt 75.000 passagerer bare i år. 

Og det ser desværre ikke ud til at blive bedre. 

Derfor advarer lufthavnen nu i et opslag på Twitter om, at man bør holde sig "opdateret" om sin flyafgang. 

"Risikoen for forsinkelser og enkelte aflysninger fortsætter pga. manglen på bemanding i NAVIAIR. [...]," står der i opslaget, som fortsætter: "Vi er fortsat i løbende kontakt med NAVIAIR og har understreget vigtigheden af at finde en løsning hurtigst muligt."

Det er NAVIAIR, der i Danmark er ansvarlig for at uddanne den mængde flyveledere, som der er brug for i det private, og selvom uddannelsen forløber i København og/eller Malmø, er der altså problemer med at skaffe flyveledere nok til Københavns Lufthavn.

Forsvaret er de eneste andre i Danmark, som rekrutterer flyveledere, men disse bliver som udgangspunkt ikke til civile flyvninger. 

Anbefalet til dig