Har du disse apps på din telefon?: Så bør du slette dem omgånde

14/3/23 09:13

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Apps er sjove og kan må mange måde bidrage til et større selskab. Desværre er der en meget mørk bagside af medaljen.

Det er ikke kun det populære sociale medie Tiktok, der udgør en potentiel sikkerhedsrisiko, lyder det fra Center for Cybersikkerhed.

Sådan fremgår det af ‘Håndbog i sikkerhed for mobile enheder’, som DR har fået indsigt i. Håndbogen var udgangspunkt for, at TikTok blev frarådet på statslige ansattes arbejdstelefoner og enheder

Men nu er der flere populære apps, der frarådes.

Det sociale medie Snapchat er nu også vurderet til at udgøre en sikkerhedsrisiko ifølge Center for Cybersikkerhed. 

Omtrent 43% af den danske befolkning har app'en installeret på deres telefon, hvilket gør app’en til det tredje største sociale medie i Danmark.

Yderligere er fildelingstjenesten Dropbox også blevet frarådet at have installeret på sin mobiltelefon. Tjenesten har globalt over 700 millioner brugere.

Sidst har vi motionsapp'en Strava, som ifølge Center for Cybersikkerhed, også er problematisk at benytte sig af. Den amerikanske internettjeneste benyttes til sporing af fysisk træning.

Håndbogen og disse råd er primært henvendt til ministre, departementschefer, særlige rådgivere og udvalgte medarbejdere i ministerierne.

I håndbogen fremgår det også, hvilke apps der er ‘sikre’. I denne kategori ligger apps som Facebook, Instagram og Google Maps.