Har du disse kyllingelår i fryseren, så smid dem ud

28/07/2018

Rikki Tholstrup Jørgensen

Fødevarestyrelsen advarer mod kyllingelår og kyllingebryst fra Løgismose med udløbsdato den 26/7.

Mest læste i dag

Har du  Løgismose håndskårne kyllingelår eller Løgismose kyllingebryst med vinge liggende i fryseren, så bør du måske lige vente et øjeblik inden du smider dem på grillen. Tjek i første omgang sidste anvendelsesdato. Hvis det er 26/07/18, så kig efter lotmærkningen. Med en lotmærkning: 1921800921 er der fundet for højt indhold af campylobacter-bakterier i prøver af kødet undersøgt af Fødevarestyrelsen.

Produkterne er solgt i Netto-butikker i hele landet, så har du fået et Løgismoseprodukt i indkøbskurven, så tjek det lige inden brug.

Bemærk at sidste anvendelsesdato er overskredet. Så har du kyllingekødet liggende, så er det sandsynligvis i fryseren. Hvis kødet mod forventning ikke gennemsteges, eller du ikke er opmærksom under tilberedelsen af kyllingen, kan der ske overførsel af bakterierne til andre fødevarer. Hermed kan der opstå infektion med campylobacter. Symptomerne er bl.a. diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.

Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller at kassere det.

Anbefalet til dig