Har du modtaget svindel-SMS'er fra MitID og Elgiganten? Her er manden bag dem

Nyheder
Foto: PR
Foto: PR
Den unge mand har snydt over 1.000 personer.

Mest læste i dag

En 21-årig mand blev den 7. juni 2024 idømt fem års ubetinget fængsel i en sag om groft bedrageri og databedrageri, der omfatter svindel for ca. 36 millioner kroner.

Dommen blev afsagt ved retten i Aalborg efter en omfattende retssag, der strakte sig over 18 retsdage og involverede 80 vidner.

Sådan skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Manden blev fundet skyldig i at have svindlet over 1.000 personer gennem falske hjemmesider og phishing-sms'er. Han oprettede falske hjemmesider med navne som Po1wer, Elgigantan og Elgigantenn, hvor han lokkede ofre til at købe ikke-eksisterende iPhones til attraktive priser.

Derudover stod han bag såkaldte smishing-angreb, hvor han sendte sms'er i NemID og MitIDs navn, der lokkede uskyldige ofre til at give ham adgang til deres personlige oplysninger og bankkonti.

Specialanklager Mette Vestergaard fra Nordjyllands Politi udtrykte tilfredshed med dommen og fremhævede det omfattende efterforskningsarbejde og samarbejde mellem politi, anklagemyndighed og civile specialister.

”Dommen afspejler, at der er tale om alvorlig økonomisk kriminalitet, og at det er en hovedgerningsmand, en bagmand, der har været tiltalt", siger hun.

Sagen involverede en gennemgang af massive mængder data, herunder oplysninger fra Nets og elektroniske beviser fra Snapchat.

Bedrageriet med hjemmesiderne beløb sig til over fem millioner, mens de såkaldte smishing-angreb gav ham 30 millioner kroner på lommen.

Den 21-årige blev først sigtet og fremstillet i grundlovsforhør in absentia i januar 2023.

Efter en international arrestordre blev han anholdt i Madrid af spansk politi den 2. marts 2024 og udleveret til Nordjyllands Politi den 13. marts, hvor han har siddet varetægtsfængslet frem til dommen.

Manden har anket dommen, som har en strafferamme på op til otte års fængsel for groft bedrageri.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig