Har du også bemærket det? I dag er årets værste dag

17/01/2022

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Kalenderen viser at vi nu har ramt den tredje mandag i januar.  Ifølge en britisk psykolog er det faktisk årets værste dag.  Dagen i dag er også blevet døbt 'Blå Mandag' - oversat fra det engelske navn 'Blue Monday'. Men der er imidlertid langt fra tale om en munter dag, som vi ellers kender fra begrebet blå mandag, hvor de nyslåede konfirmander slår sig løs i Danmarks største byer. I stedet er der tale om en mandag, som er endnu værre end andre mandage. Det skriver CNN. Udregnet via kompliceret formel Det er psykolog Cliff Arnall der for flere år fik udregnet, at dagen i dag bare ER værre end alle de andre dage på året. Det var dog ikke 'bare lige sådan' at regne ud og er udregnet med em længere formel.  I regnestykket indgår både vejret, den overståede jul, nytårsfortsæt der er gået i vasken og de røde tal på kontoen i januar. Det er ikke alle forskere der er helt enige og derfor påpeger, at denne formel ikke giver et præcist facit på den værste dag. Dog er der stor enighed om, at både januar og februar er ekstra hårde måneder. 

Mest læste i dag

Kalenderen viser at vi nu har ramt den tredje mandag i januar. 

Ifølge en britisk psykolog er det faktisk årets værste dag. 

Dagen i dag er også blevet døbt 'Blå Mandag' - oversat fra det engelske navn 'Blue Monday'. Men der er imidlertid langt fra tale om en munter dag, som vi ellers kender fra begrebet blå mandag, hvor de nyslåede konfirmander slår sig løs i Danmarks største byer.

I stedet er der tale om en mandag, som er endnu værre end andre mandage.

Det skriver CNN.

Udregnet via kompliceret formel

Det er psykolog Cliff Arnall der for flere år fik udregnet, at dagen i dag bare ER værre end alle de andre dage på året.

Det var dog ikke 'bare lige sådan' at regne ud og er udregnet med em længere formel. 

I regnestykket indgår både vejret, den overståede jul, nytårsfortsæt der er gået i vasken og de røde tal på kontoen i januar.

Det er ikke alle forskere der er helt enige og derfor påpeger, at denne formel ikke giver et præcist facit på den værste dag.

Dog er der stor enighed om, at både januar og februar er ekstra hårde måneder. 

Anbefalet til dig