Har man opdaget en ny corona-senfølge?

27/11/20 19:45

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Der er stadig meget, vi ikke kender til, når det kommer til den dødelige virus.

Der er nu eksempler på, at personer, der har problemer med tænderne, kan opleve, at disse problemer bliver værre, hvis de bliver smittet. 

Det skriver New York Times.

De har blandt andet talt med Farah Khemili, som aldrig havde tabt en blivende tand. Hun bemærkede, at en af hendes tænder rokkede, da hun blev smittet.

Der gik blot blå dage inden hun stod med tanden i hånden. 

Hun var alvorlig syg med corona, og hun oplever stadig senfølger i form af muskelsmerter. 

Hun har derfor meldt sig ind i en støttegruppe, hvor flere af medlemmerne selv har oplevet, at deres tænder falder ud, at de bliver ekstra følsomme og de bliver grå. 

Kan blive forværret

Der findes dog ikke dokumentation for, at coronavirus skulle have effekt på tænderne. New York Times har ligeledes talt med en række tandlæger, som er skeptiske ved idéen. 

"Det er ekstremt sjældent, at tænder vitterligt falder ud på grund af covid-19,« siger Dr. David Okano, som er periodontist ved University of Utah til New York Times. 

Han siger til gengæld, at hvis man i forvejen døjer med tandproblemer, kan det potentielt bliver forværret, hvis man bliver smittet. 

Farah Khemili håber, at hendes eksempel kan bruges til skræk og advarsel. Hun håber, at folk vil huske at tage de nødvendige foranstaltninger, så man beskytter sig selv og hinanden.