Har siddet fængslet i 50 år: Nu er berygtet 'Manson'-medlem løsladt

12/07/2023

Ida Hansson

Foto: YouTube
Nu er hun snart ude i friheden igen.

Mest læste i dag

Leslie Van Houten, en tidligere Charles Manson-tilhænger og dømt morder, blev løsladt fra et californisk fængsel tirsdag, fortalte en talsmand for fængslet til CNN.

Van Houten blev løsladt til prøveløsladelse, siger talsmand Mary Xjimenez, California Department of Corrections and Rehabilitation, i en erklæring. Van Houten vil have en maksimal prøveløsladelsesperiode på tre år med en prøveløsladelsesgennemgang, der finder sted efter et år, meddelte Xjimenez.

Van Houten, der nu er i 70'erne, var 19 år, da hun mødte Manson og sluttede sig til den morderiske kult, der fik navnet "Manson-familien".

Forud for sin løsladelse tirsdag afsonede hun samtidige domme på syv år til livstid, efter at hun i 1971 blev dømt for sin rolle i drabene på supermarkedsdirektøren Leno LaBianca og hans kone, Rosemary, i deres hjem i Los Angeles.

Californiens guvernør Gavin Newsoms kontor meddelte fredag, at det ikke ville anfægte en appeldomstols afgørelse i maj, der åbnede muligheden for prøveløsladelse for Van Houten, hvilket banede vejen for hendes løsladelse.

"Mere end 50 år efter, at Manson-kulten begik disse brutale forbrydelser, mærker ofrenes familier stadig virkningen, ligesom alle californiere. Guvernør Newsom omstødte fru Van Houtens prøveløsladelse tre gange siden hun tiltrådte embedet og forsvarede mod hendes anfægtelser af disse beslutninger i retten,” sagde Erin Mellon, en talsmand for guvernøren, i en erklæring.

Efter 53 års varetægtsfængsling vil Van Houten deltage i et midlertidigt program for at hjælpe hende med beskæftigelsestræning, lære hende at få et job og forsørge sig selv.

"Hvis du tænker over det, har hun aldrig brugt en hæveautomat, aldrig haft en mobiltelefon," sagde Van Houtens advokat Nancy Tetreault.

Advokaten fortalte CNN, at hun og hendes klient har diskuteret sandsynligheden for, at hun bliver overvældet, når hun går tilbage til rutinemæssige daglige aktiviteter, såsom at gå i supermarkedet.


I 1994 beskrev Van Houten sin rolle i drabene i et fængselsinterview med CNNs Larry King. "Jeg gik ind, og fru LaBianca lå på gulvet, og jeg stak hende i lænden omkring 16 gange," sagde Van Houten, som var 19 på tidspunktet for mordene.

Foto: YouTube/ Leslie Van Houten 19 år gammel

Anbefalet til dig