Har stor betydning for pensionister: "Det er bestemt ikke småpenge, der er tale om"

Nyheder
Foto: Shutterstock
Det kan løbe op i mange tusinde kroner om måneden, lyder meldingen.

Lige nu læser andre også

Hele Danmarks befolkning har kunnet mærke, at det er blevet markant dyrere at leve gennem de seneste år.

Priserne på stort set alt er steget, og det påvirker et hav af danske husstande, som nu kæmper for at få enderne til at hænge sammen økonomisk.

Også pensionisterne gør, hvad de kan for at holde hovedet oven vande, og det viser sig nu, at flere og flere gør brug at et 'hack', der giver flere penge på kontoen.

Flere og flere af de nye pensionister herhjemme er i arbejde, og en stadig større andel af dem modtager samtidig fuldt pensionstillæg.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Således var der i juni i år 24,3 procent af 67-årige folkepensionsmodtagere, som også var i lønmodtagerbeskæftigelse, mod 16,3 procent i juni 2023 og 13,4 procent i juli 2022.

Sådan skriver Sampension i en pressemeddelelse.

Samtidig viser tallene, at af de 13.600 67-årige lønmodtagerbeskæftigede, som også modtog folkepension i juni 2024, fik 9.000 fuldt pensionstillæg.

Det svarer til 66,2 procent – altså to ud af tre. Året før var andelen 38 procent (3.200 ud af de 8.400 67-årige lønmodtagerbeskæftigede fik på det tidspunkt fuldt pensionstillæg).

”Rækken af forhold, der kan påvirke, om man som pensionist er berettiget til at få pensionstillæg, skrumpede sidste år. For her blev den modregning, der skyldes pensionisters egen lønindkomst, afskaffet. Dermed koster det nu ikke længere på folkepensionen, hvis man arbejder som pensionist,” siger Anne-Louise Lindkvist, kunderådgivningschef i Sampension.

”For den enkelte pensionist, der arbejder ved siden af folkepensionen, kan gevinsten ved den sløjfede modregning løbe op i tusindvis af kroner ekstra om måneden. Så det er bestemt ikke småpenge, der er tale om. Og det har været en stærkt medvirkende årsag til, at der nu er markant flere af de nye pensionister, der arbejder, samtidig med at de modtager fuldt pensionstillæg,” siger Anne-Louise Lindkvist.

”At vi har set et decideret boom i antallet af arbejdende pensionister i kølvandet på afskaffelsen af modregningen, vidner om, at de økonomiske gulerødder appellerer til mange herhjemme. Samtidig ved vi, at en betydelig del af danskerne faktisk gerne vil blive længere på arbejdsmarkedet, når den tid kommer. Derfor er der god grund til at forvente, at udviklingen vil fortsætte, og at vi også fremadrettet vil se, at gruppen af arbejdende pensionister fortsat vil vokse,” siger Anne-Louise Lindkvist.

Anbefalet til dig