Har været gældende siden 1. januar: Her kan du parkere helt gratis

Foto: Privat
Foto: Privat
Det har været gratis den 1. januar

Mest læste i dag

Den 1. januar markerede begyndelsen på en ny æra med flere nye regler og love, som enhver borger bør være opmærksom på.

Disse lovgivningsændringer spænder over en bred vifte af emner, og det er afgørende at holde sig ajour for at navigere effektivt i hverdagen.

Interessant nok inkluderer en af disse nye bestemmelser gratis parkering under bestemte omstændigheder.

Aarhus har nu indført gratis parkering på søn- og helligdage og reduceret parkeringspriserne i kommunale parkeringshuse, mens de har hævet priserne på gadepladser.

Alt dette er en del af byens plan for at gøre bylivet mere tilgængeligt og lette parkeringsudfordringer.

Fra 1. januar 2024 har bilister kunnet glæde sig over gratis parkering i alle kommunale betalingsparkeringszoner i Aarhus på søn- og helligdage.

Det skriver Mig og Aarhus.

I kommunale parkeringshuse som Navitas, Busgadehuset, Nørreport og Kalkværksvej er timeprisen blevet sænket fra 17 til 15 kroner på hverdage og lørdage i visse tidsrum. Derimod er timeprisen på gadepladser steget fra 22 til 23 kr.

Man siger, at forandring fryder, og i Aarhus sker der også ændringer i parkeringszonerne.

I januar måned ændres farven på zonerne på Trøjborg, Frederiksbjerg og ved det gamle amtssygehus fra gul til rød.

Denne ændring træder i kraft, når alle skilte i områderne er opdateret. Indtil da gælder reglerne for den gule zone, hvilket betyder gratis parkering de første to timer med korrekt registrering.

Beboere i disse områder vil modtage en besked i e-Boks om det præcise tidspunkt for zoneskiftet. Det er vigtigt at understrege, at ændringen i zonefarve ikke påvirker gyldigheden af beboerlicenser.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig