Har været længe ventet: DMI melder om stort vejrskifte

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu vender det.

Lige nu læser andre også

En frontzone med kraftig bygeagtig regn lå i går næsten stille over Syd- og Midtjylland.

I et cirka 60 km bredt bånd fra Vadehavet til Djursland faldt der meget store regnmængder - mange steder mellem 30 og 70 mm nedbør.

Det mest ekstreme regnmængder faldt omkring Esbjerg med over 100 mm, og ved en målestation lige vest for Esbjerg blev der slået døgnnedbørrekord for september med over 144 mm.

Det skriver DMI.    

Fronten med regn har i løbet af natten hurtigt bevæget sig mod øst over Østersøen til Baltikum, og det ser nu ud til, at vejret langt om længe skifter.

Efter de meget store mængder nedbør i Syd og Midtjylland er vandstanden i vandløbene meget højere end normalt.

Der vil derfor være risiko for lokale oversvømmelser i lavtliggende områder og langs vandløb og søer. Dette gælder især ved Bygeholm Å, Vejle Å, Kolding Å, Seest Mølleå og Blå Å.   

Længe ventet vejrskifte

Det er ikke nogen hemmelighed, at danskerne har krydset fingre for roligere og pænt vejr i et stykke tid, og nu ser det ud til, at bønnerne er blevet hørt.

Lørdag byder på nogen sol, men der vil også være perioder med drivende skyer og spredte byger.

Vinden frisker op fra nordvest og vest - ved kyster med pålandsvind bliver det mere blæsende med en hård vind eller kuling, og med risiko for kraftige vindstød.

Natten til søndag byder på ret klart vejr mange steder, bortset fra lokale byger.

I Jylland forudsiger vores prognoser lokalt ned til 1-2 grader. Det typiske for landet vil dog være mellem 4 og 11 grader som koldeste temperatur.

Dagen bliver en blanding mellem sol og skyer, med enkelte eller spredte byger og temperaturer op mellem 12 og 15 grader.

Anbefalet til dig