Har været under stor kritik: Nu forklarer kong Frederik sig

Af: Lucas Andreas

|

17/01/2024

Nyheder
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset ©
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset ©
Siden kong Frederiks tale ved kroningen, har hans valgsprog været under massiv kritik i visse kredse.

Mest læste i dag

Efter massiv kritik af kongens valgsprog, der undlod at nævne Gud, bryder Kong Frederik X nu sin tavshed og forklarer valgets baggrund i sin nyudgivne bog "Kongeord". Forundringen fra kirken og den kristne verden var til at se, og kongen blev da også genstand for kritik, da han brød med en langvarig tradition ved ikke at inkludere en guddommelig reference i sit valgsprog for første gang siden Frederik VII.

Men nu tager forklarer han sig i hans nyudgivne bog "Kongeord"

Det skriver Se og Hør

I bogen forklarer Kong Frederik X sit synspunkt og adresserer direkte kritikken, der kaldte det guddommelige fravær "urovækkende". Han understreger, at hans valg af ord ikke betyder en fravælgelse af tro, men snarere en inklusion af Gud gennem begrebet "forbundne".

"Troens styrke ligger ikke i, om Gud er nævnt i et Kongeord, men i at vi som mennesker, som folk, føler os forbundne til hinanden gennem vores kristne tro," forklarer kongen i bogen.

Bogens uventede offentliggørelse bringer en ny dimension til debatten om kongens valgsprog og åbner en dialog om tro, fællesskab og kongehusets rolle i det moderne samfund. Kongen argumenterer for, at troens styrke ikke nødvendigvis afhænger af, om Gud eksplicit nævnes i et motto, men snarere af det fællesskab, troen skaber mellem mennesker.

"Kongeord" forventes at være en værdifuld kilde til forståelse af kongens synspunkter og hans vision for det danske kongehus i en tid, hvor samfundet oplever hastige forandringer på både nationalt og globalt niveau. Bogen vil kaste lys over moderne udfordringer og fremhæve kongens refleksioner over monarkiets rolle i det stadigt mere pluralistiske samfund.

Kongehuset har delt nyheden om bogen på Instagram, og små glimt af dens indhold antyder en dybdegående analyse af kongens personlige overvejelser og hans engagement i at forme en moderne kongelig arv.

Anbefalet til dig