Harald Nyborg indrømmer fejl: Dette skilt var ulovligt

Af: Mie M.B

|

19/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Skiltet er siden blevet fjernet igen

Mest læste i dag

"Grundet lav kassebeholdning kan vi desværre i perioder afvise betaling med 1000 kr. sedler ved køb under 500 kr.," lød det på et skilt hos Harald Nyborg i Slagelse. Denne praksis er dog i direkte strid med loven, der kræver, at virksomheder tager imod kontanter, og skiltet er nu blevet fjernet efter henvendelse fra B.T.

Gert Sand, pressechef hos Harald Nyborg, forklarer, at det var en fejl, og at skiltet er fjernet. Han understreger, at intentionen var at informere om, at de i perioder kan mangle byttepenge, men at de gør deres bedste for at undgå dette.

Danskerne forsøger ivrigt at slippe af med 1000-kronesedlerne, der bliver ugyldige den 31. maj 2025. Butikker, herunder Coop, oplever mangel på sedler til at betale tilbage, og nogle steder er man nødt til at bruge mønter som byttepenge for 1000-kronesedler.

Enkelte tilfælde er blevet rapporteret, hvor folk køber småting som tyggegummi med 1000-kronesedler. Dette har ført til ønsket fra direktøren for De Samvirkende Købmænd, Jannick Nytoft, om at ændre loven, så butikker kun er forpligtet til at tage imod 1000-kronesedler ved køb for 100 eller 200 kroner.

Erhvervsminister Morten Bødskov understreger, at han ikke vil fjerne muligheden for at betale med 1000-kronesedler, men han har bedt forbrugerombudsmanden om at undersøge grænsen mellem reelle betalinger og veksling af penge inden for kontantpligten.

Tidligere har B.T. talt med et ægtepar, Ninna og Kaj, der protesterer mod forsvinden af 1000-kronesedler ved kun at betale med kontanter.

Anbefalet til dig