Harry Belafonte er gået bort

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den legendariske musiker, skuespiller og samfundsaktivist er død.

Mest læste i dag

Harry Belafonte er nu afgået ved døden i en alder af 96 år.

Harry Belafonte er en legendarisk musiker, skuespiller og samfundsaktivist, som har haft en enorm indflydelse på amerikansk kultur.

Han blev født i New York City i 1927, og hans forældre var immigranter fra Caribien. Han tilbragte sine tidlige år i fattigdom i Harlem.
Belafontes musikkarriere begyndte i 1950'erne, og han blev hurtigt kendt for sin glatte stemme og sin unikke blanding af caribisk og amerikansk musikalsk stil.

Han havde en række hits i løbet af årtiet, herunder "The Banana Boat Song", som stadig er en af hans mest populære sange i dag.
Udover sin succesfulde musikkarriere har Belafonte været en passioneret fortaler for social retfærdighed gennem hele sit liv. Han var en af de mest prominente stemmer i borgerrettighedsbevægelsen i 1950'erne og 1960'erne og arbejdede tæt sammen med Martin Luther King Jr. og andre ledere for at kæmpe for lighed og retfærdighed for afroamerikanere.

Belafonte brugte også sin berømthed til at bringe opmærksomhed på andre vigtige sager, såsom hungersnødshjælp i Afrika og kampen mod apartheid i Sydafrika.

Han modtog National Medal of Arts i 1994 for sine bidrag til amerikansk kultur og samfund.
Trods hans mange præstationer har Belafonte mødt udfordringer gennem hele sit liv.

Han blev sortlistet af underholdningsindustrien under McCarthy-tiden på grund af sin aktivisme, og han er også blevet kritiseret for sine kontroversielle kommentarer om præsident George W. Bush og Irak-krigen.
Ikke desto mindre forbliver Harry Belafonte en indflydelsesrig figur i amerikansk kultur, kendt for sin stærke stemme og sit urokkelige engagement i social retfærdighed. Han har inspireret generationer af musikere, skuespillere og aktivister, og hans arv vil fortsætte med at leve videre i mange år fremover.

Her på redaktionen sender vi varme tanker til venner og familie.

Anbefalet til dig