Haste advarsel: Tredobbelte vejr-situationer kan udløse nødsituationer

24/06/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Meget høje pollental, tordenvejr og varme er på vejrkortene lige nu. Det kan udløse farlige reaktioner for astmatikere.

Mest læste i dag

Denne giftige cocktail, tredobler risikoen for potentielt livstruende astmaanfald. Derfor har astma og lunge foreningen i Storbritannien slået alarm. Det skriver The Sun.

Emma Rubach, leder hos astma og lungeforeningen i Storbritannien sagde: 

“Det er slemt nok, når pollentallene er høje omkring denne tid af året, da pollen er en udløser for over halvdelen af mennesker, der lever med astma, men når det kombineres med varmt vejr og tordenvejr, øges risikoen for at få et livstruende astmaanfald.”

“Pollen kan inflammere luftvejene hos dem med astma og udløse symptomer som hoste, hvæsende vejrtrækning og åndenød.”

“Stormvejr kan gøre det endnu værre, da det nedbryder pollen til meget mindre partikler, som så indåndes dybere ned i lungerne.” 

“Varmt sommervejr kan også udløse astma symptomer for nogle mennesker. Årsagerne er ikke klare, men det menes, at være fordi varm luft får luftvejene til at indsnævres, hvilket fører til hoste og åndenød.”

“Når det er varmt om sommeren, er der ofte generelt højere niveauer af forurenende stoffer og pollen i luften også.”

Emma Rubach anbefaler folk der har astma, der udløses af pollen, til at tage deres forebyggende inhalator hver dag, som foreskrevet, sammen med deres sædvanlige høfebermedicin for at reducere risikoen for et astmaanfald. 

Hun fortæller, at det vil reducere følsomhed og hævelse i luftvejene, hvilket vil hjælpe med, at forhindre astma symptomerne før de overhovedet starter. 

Hun opfordrer også dem med astma, til at bære deres lindrende inhalator (ofte blå) med sig hver dag, især når de er ude og nyde solen. 

Denne astma inhalator får hurtigt musklerne i luftvejene til at slappe af og letter symptomerne med det samme.

Yderligere fortæller hun, at du også kan mindske risikoen for, at høfeber udløser et astmaanfald ved, at tage antihistaminer.

Anbefalet til dig