Havde stadig navlestregene: Nyfødte killinger efterladt i afsides lade

01/7/20 09:00

Christian Granhøj Skouboe

Killingerne havde navlestrengen endnu. Foto: Dyrenes Beskyttelse
I midten af maj blev et kuld nyfødte killinger fundet dumpet i en papkasse. Killinger var så små, at de stadig havde navlestrenge.

Umiddelbart giver en efterladt papkasse ikke grund til bekymring, men alligevel fik en kvinde et stort chok, da hun i midten af maj opdagede en papkasse der pev og miavede efter hjælp. Kassen viste sig at indeholde seks helt nyfødte killinger. Det fortæller Dyrenes Beskyttelse. 

Papkassen var blevet sat af i en lade, i en fraflyttet ejendom, hvilket gjorde at der var meget lille sandsynlighed for, at den ville blive fundet. Det var derfor rent held, at kvinden alligevel kom forbi kassen i tide, så de seks nyfødte killinger alligevel fik en chance i livet.

Dumpet med navlestrenge

De seks killinger viste sig at være få timer gamle. Da kvinden fik åbnet papkassen, opdagede hun til sin forfærdelse, at de stadig havde navlestrenge. Desuden var de knap på størrelse med en hånd. De små killinger var helt nyfødte og havde ingen chance for at overleve alene. Det var et spørgsmål om tid, før killingerne ville dø-

Kvinden skyndte sig at ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, som hurtigt fik fat i en kredsformand, som kunne hente killingerne og køre dem til Nordjyllands Internat. Her fik de navnene Arthur, Aksel, August, Aske, Almut og Alvin.

Så killingerne kom til internatet, fik de den pleje de havde brug for. Først og fremmest fik de flaske, da de var enormt sultne efter at have ligget alene i en papkasse. Herefter fik de lidt kærlig pleje fra Gilbert, som er internatskat på Nordjyllands Internat. Gilbert vaskede alle killingerne, en efter en.

I pleje ved internatsmedarbejder

De næste 12 uger, skal de nyfødte killinger vokse sig store og stærke nok til, at de kan få et nyt og kærligt hjem. Fordi killingerne var så små som de var, var der en stor chance for at de ikke ville overleve. Det er ekstra krævende at flaske så små killinger op, da de f.eks. skal have flaske hver tredje time, for ikke at dehydrere.

Personalet på Nordjyllands Internat besluttede derfor, at killinger skulle med en medarbejder hjem. Valget faldt på Patricia Mølgaard Gadekær, som har passet de seks killinger siden midten af maj. Killingerne er nu omkring 4 uger og de klarer sig rigtig godt.

Heldigvis blev de nyfødte killinger opdaget i tide, forsikrer Dyrenes Beskyttelse.