Havde vundet en el-bil i lotteri: Så blev der truffet et mærkværdigt valg

Af: Kasper Rud

|

30/07/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der var en el-bil på højkant til et lotteri ved Ringriderfesten i Sønderborg.

Lige nu læser andre også

Ringriderfesten i Sønderborg er en årlig begivenhed, der trækker tusindvis af besøgende til byen.

Denne farverige fest, med rødder i middelalderens ridderturneringer, byder på konkurrencer, optog og underholdning for alle aldre. Blandt andet salg of lodsedler.

Ryttere fra hele landet samles for at vise deres færdigheder og præcision i ringridning, mens byens gader fyldes med musik, feststemning og markedsboder. Festen er en vigtig tradition i Sønderborg, der fremmer fællesskab og kulturel arv.

Der blev blandt andet solgt lodsedler ved Midtals Idrætsforening, hvor Allan Jordt købte ti lodsedler.

Det skriver JydskeVestkysten.

Allan Jordt er en 56-årig mand, der til dagligt er centerleder i Augustenborg-Hallerne. Under Ringriderfesten vandt han hovedpræmien i Ringriderfestens store lotteri i Sønderborg. Præmien var en Volvo C40 Ultimate. Det er en elbil med 252 hestekræfter og en imponerende rækkevidde på 575 kilometer, sponsoreret af Beka Auto. I stedet for at vælge bilen, valgte han de 50.000 skattefrie kroner, som var alternativet.

Allan Jordt forklarer sin beslutning med, at han for halvandet år siden købte en Tesla Model Y, og at hans kærestes Citroen DS 3 allerede fylder i indkørslen.

Beslutningen blev truffet i samråd med hans tre børn, som er mellem 22 og 29 år gamle. Familien har en aftale om, at store gevinster skal deles, hvilket gjorde det svært at dele en bil mellem fire personer. Derfor er det nemmere at dele et pengebeløb - hvordan de skal deles ved Allan ikke noget om endnu.

Allan købte den vindende lodseddel under et arrangement i Midtals Idrætsforening, hvor han erhvervede ti lodsedler. Det viste sig senere, at en af dem var den heldige vinder af hovedgevinsten.

For nylig modtog Allan Jordt sine 50.000 kroner ved en ceremoni hos Beka Auto, hvor Hans Ove Jensen fra Ringriderfestens Lotterikomite overrakte ham en kuvert med pengene. Beka Autos indehaver, Anders Z. Sørensen, udtalte, at den oprindeligt planlagte præmie nu vil indgå i autoforhandlerens udstilling. "Med den interesse, der er for elbiler, får den nok ikke lov at stå her ret længe," siger Anders Z. Sørensen.

Anbefalet til dig