Hedebølge nærmer sig: Opfordres til at ikke grille

08/08/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Stigende varme og tørre temperaturer i Storbritannien betyder, at brandchefer har opfordret offentligheden til ikke at have grillfester.

Mest læste i dag

Endnu en sommervarmebølge vil ramme Storbritannien inden for få dage med temperaturer på 35 grader, og brandcheferne opfordrer nu briterne til at aflyse deres grillplaner.

Selvom temperaturerne i den kommende uge ikke forventes at overgå højdepunkterne i julis vejr, hvor Lincolnshire satte en national rekord på 40 grader, vil de stadig se en længere periode med varme, ifølge Met Office.

Den kommende varme, kombineret med de tørke, har gjort, at offentligheden nu opfordres til ikke at være vært for grillfester i nogle regioner på grund af frygt for brande.

Lørdag blev 15 hjem evakueret på grund af en havebrand, der spredte sig ude af kontrol i byen Essex. Det skriver Daily Star.

Ifølge Essex County Fire and Rescue Service blev 40 mennesker tvunget til at flygte fra deres ejendomme, mens mere end et dusin hjem blev beskadiget af branden.

"Mens sommervejret normalt giver den perfekte mulighed for at være vært for en grill eller samles omkring en chiminea om aftenen, fraråder vi på det kraftigste folk fra at have nogen form for brand i øjeblikket. Jorden på tværs af Essex er ekstremt tør, hvilket gør det muligt for brande at sprede sig let og hurtigt," sagde områdechef Neil Fenwick.

Affyring af fyrværkeri eller himmellanterner er der også blevet advaret mod på grund af mulighederne for "storstilede infernoer."

På trods af de tørre forhold er der blevet indført et vandingsforbud i regioner i Storbritannien på grund af bekymring fra vandselskaber.

Kent og Sussex var nogle af de første regioner, der blev ramt af forbuddet, da George Eustice, miljøministeren, bifaldt vandselskabernes beslutninger om at håndhæve forbuddet mod at vande.

Meteorolog Tom Morgan fra Meteorkontoret sagde, at man kan forvente, at temperaturerne vil stige dag for dag.

Meteorlogen udtalte, at den kommende hedebølge ikke vil være så bemærkelsesværdig som julis, men den vil blive forlænget.

Anbefalet til dig