Hedebølgen rammer Danmark - men der er også dårligt nyt

Foto: Shutterstock

Selvom DMI forventer høje temperaturer resten af ugen, så skal du fortsat møde på arbejde.

"Nu kommer hedebølgen – men du skal stadig møde på arbejde." 

Så enkelt er budskabet fra fagforeningen HK Danmark, der i en pressemeddelelse forholder sig til, om man kan holde fri, når det er rigtigt varmt. 

"Når termometeret de kommende dage sniger sig over de 30 grader, vil der uden tvivl være mange danskere, der drømmer sig ud på stranden eller ind i en kølig skygge i haven. Men arbejdet skal stadig passes, selvom det kan virke umenneskeligt i varmen," skriver HK Danmark. 

"Der er jo, desværre kan man sige, ikke noget der hedder varmefri. Så selvom det kan blive en hed omgang på kontoret eller i butikken, har man ikke ret til at få fri. Man har dog ret til et ordentligt arbejdsmiljø, hvilket også gælder indeklimaet," siger Martin Rasmussen, næstformand i HK.

Læs også

Chok på dansk skole: Ofrene er mellem 8 og 13 år

Undtagelser under hedebølger

Arbejdsmiljøloven siger, at temperatur og påklædning skal passe til det arbejde man har, men at temperaturen ikke må overstige 25 grader. Der er dog undtagelser under en hedebølge, hvilket får HK til at komme med en række gode råd.

"Under en hedebølge handler det om at få holdt rigeligt med pauser, huske at drikke en masse vand og passe på sig selv, hvis man er særligt udsat," siger Martin Rasmussen fra HK Danmark, inden han kommer med en opfordring til arbejdsgivere på tværs af landet:

"Men vi vil også opfordre arbejdsgiverne til at være fleksible i forhold til at bytte arbejdsopgaver rundt, forskyde arbejdstiderne og dispensere for eventuelle uniformeringskrav, som kan være med til at forværre varmen. Og så kan det jo være, at man kunne lokke chefen til at give en is for at køle kollegaerne lidt af."

Læs også

Ny variant spreder sig: Vi tager den meget alvorligt