Heidi blev overfaldet på sit arbejde ved DSB: Nu er hun fyret

Af: Mie M.B

|

19/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Heidis kollega blev ligeledes sigtet, men er siden frifundet

Mest læste i dag

Heidi Lauritzen, en tidligere DSB-kontrollør med 23 års tjeneste, er blevet bortvist og opsagt efter en voldsepisode, hvor en kvindelig kunde anklagede hende og en kollega for vold. Den påståede gerningsperson blev senere idømt 40 dages ubetinget fængsel, og Lauritzen følte, at DSB svigtede hende ved at tro på kundens version. Det skriver Ekstra Bladet.

Selve episoden begyndte på Buddinge station, hvor Lauritzen og hendes kollega forsøgte at undgå en konfliktsituation med en utilfreds passager. Pludselig eskalerede situationen, og den kvindelige kunde overfaldt dem verbalt og fysisk, hvilket resulterede i, at hun blev idømt fængsel.

DSB's håndtering af sagen har imidlertid været chokerende for Lauritzen. Efter overfaldet blev hun opsagt og fik at vide, at hendes side af historien ville blive hørt senere. Hendes kollega blev først sigtet, men sigtelsen frafaldt, og ni måneder senere blev den pågældende kunde dømt.

Heidi Lauritzen, der nu har fået et nyt job, mener, at DSB stadig har en lang vej at gå for at genoprette tilliden. Bistandsadvokat Jakob Buch-Jepsen bekræfter hændelsesforløbet og kritiserer DSB's hurtige handling uden tilstrækkelig vurdering af medarbejdernes version.

DSB afviser, at dommen ændrer noget, og kommunikationschef Niels-Otto Fisker understreger, at afskedigelserne var baseret på det samlede forløb. Dansk Jernbaneforbund reagerer vredt og vil bede DSB om at redegøre for deres planer for at rette op på den uretfærdige behandling af de ansatte.

Overfaldskvinden har udbedt sig betænkningstid indtil den 21. december.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig