Hele landet jubler: 16 paller med ansigtsmasker og beskyttelsesdragter ankommet

26/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Dorte Christensen, Indkøb & Medicoteknik, og Anders Kühnau, regionsrådsformand, Region Midtjylland, tager imod donationen af værnemidler fra Jack Ma Foundation. Foto: Niels Åge Skovbo, Region Midtjylland
16 paller med værnemidler er nu ankommet til Danmark.

Mest læste i dag

På vegne af landets regioner og kommuner har Region Midtjyllands centrale lager i Østjylland netop taget imod 16 paller med ansigtsmasker og beskyttelsesdragter.

Værnemidlerne er en donation fra kinesiske Jack Ma Foundation.

"Vi takker for hjælpen fra Kina. Donationen hjælper os med at holde høj sikkerhed for vores ansatte. Personalets sikkerhed har høj prioritet af hensyn til de ansatte selv, deres pårørende, patienterne og resten af landets borgere. Værnemidlerne sikrer at vi kan beskytte medarbejdere mod coronavirus," siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Værnemidler fordels til hele landet

De donerede værnemidler skal hurtigt fordeles til resten af landets regioner og kommuner. Inden det sker, skal hygiejnesygeplejersker fra Region Midtjylland vurdere, hvilke behandlingssituationer de donerede masker og beskyttelsesdragter kan benyttes i.

"Vi forventer at de fleste donerede varer er standardvarer, som vi ved, hvordan vi kan benytte i sundhedsvæsnet. Sikkerheden er afgørende, derfor går hygiejnesygeplejerskerne straks i gang med at vurdere, hvilke funktioner de donerede varer kan gøre gavn i," siger Dorte Christensen, Afdelingschef i Indkøb & Medicoteknik i Region Midtjylland.

Masker og beskyttelsesdrager skal i første omgang fordeles til regionerne efter en fast fordelingsnøgle udregnet på baggrund af bl.a. indbyggertal. Det sker for at sikre alle egne af landet en fair andel af donationen.

Om donationen

Den ankomne donation fra Jack Ma Foundation omfatter

  • 5000 Visirer
  • 5000 Beskyttelesdrager
  • Knap 500.000 mundbind
  • Vægt i alt 3800 kr.
  • Volumen: 16 paller (EU og UK størrelse)

 

Anbefalet til dig