Hele verden nynner med på melodien: Nu kan berømt guitar blive din

23/6/20 12:30

Christian Granhøj Skouboe

Michael poserer med den verdensberømte guitar, som han netop har sat til salg. Foto: DBA Guide
Guitaren bag den episke guitarsolo i et af verdens helt store hits er nu til salg på DBA. Den en verdenskendte guitarist John Norum fra bandet Europe gik nemlig af med sin populære guitar, som danske Michael nu har sat til salg på DBA. Guitaren blev brugt "The Final Countdown".

Guitaren bag den episke guitarsolo i hittet ’The Final Countdown’ er nu til salg på DBA. Derfor har du nu muligheden for at skifte dit slidte Guitar Hero-spil ud med en vaskeægte rock-guitar. For en af verdens nok mest kendte guitarsoloer har du nu mulighed for at gengive på guitaren, der indspillede soloen i sin tid. Det skriver DBA Guide.

På DBA har 35-årige Michael Jessen fra Hasselager nemlig sat sin helt specielle guitar til salg. En guitar, der har rejst jorden rundt, og som bl.a. har været brugt til en af verdens mest anerkendte guitar-soloer – hvilket tydeligt afspejles i prisen.

Den famøse guitar – en Fender Stratocaster – har tilhørt den verdenskendte guitarist John Norum, der spillede i bandet ’Europe’ frem til 1986. John Norum og guitaren var et særdeles godt makkerpar, hvilket blandt kommer til udtryk i den episke guitar-solo i hittet ’The Final Countdown’.

"I musikvideoen til ’The Final Countdown’ er det den her guitar, John Norum spiller på. Da bandet spillede live i 80’erne, var det den her guitar, han brugte på hele turneen. Og den lyder stadig rigtig godt," fortæller Michael til DBA Guide.

Bandet har sat sit præg på guitaren

Udover, at guitarens værdi naturligvis er præget af at have tilhørt John Norum, er værdien steget yderligere, idet bagsiden af guitaren er signeret af Mic Michaeli, John Leven, Ian Haugland og John Norum. Alle har spillet i bandet Europe.

Guitaren er desuden blevet modificeret gennem årene af John Norum, hvor han blandt andet selv har installeret en Callaham-bridge.

Guitaren er altså helt unik, og det afspejler prisen på de 214.995 kroner også. Men guitaren er mere end bare en guitar. Ikke nok med, at den har et lækkert design og spiller som en drøm, kan den også betragtes som en kulturhistorisk effekt.

Sådan anskaffede Michael sig guitaren
"For mig var John Norum bare den helt store guitarhelt," fortæller Michael til DBA Guide.

Derfor var Michael hurtig til at slå til, da han fandt ud af, at John Norum solgte en guitar i en musikbutik i Stockholm.

"Da jeg havde købt den første guitar, var jeg fræk nok til at skrive til dem for at spørge, om han ikke ville sælge en gammel Stratocaster," siger Michael grinende til DBA Guide.

Michael havde nemlig en ganske bestemt guitar i kikkerten – ’The Final Countdown’-guitaren. En måned senere var der bid. Efter 10 år i Michaels varetægt er guitaren nu på udkig efter et nyt hjem.

Dette samler-guf får du med udover guitaren

Udover, at du selvfølgelig får en hammerlækker guitar med en brandgod historie, sælges guitaren med lidt ekstra lir. Guitaren kommer i en nyere hardcase, hvortil der medfølger to af Norums originale plektre.

Oven i hatten følger en signeret udgave af ’The Final Countdown’-pladen samt en plade med en maxi-single fra John Norums efterfølgende solokarriere. Billedet på denne plade er tilmed taget til en ’Europe’-koncert, hvor Norum ses med selv samme guitar for 34 år siden.

Guitarens DBA-annonce kan findes, her.