Helle burde have gjort mere som Mette: Nu raser flere over kritikken

Foto: Shutterstock

En hård kritik har nu ramt Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt.

I en klumme i Berlingske  kritiseres Helle Thorning-Schmidt nu for at have gjort for meget ud af sig selv, da hun var statsminister. 

Kvinden bag klummen med titlen "Derfor snakker ingen om Danmarks to mest magtfulde kvinders køn og udseende", er jounalist Birgitte Erhardtsen. Hun holder sig ikke tilbage for at give kritik af den tidligere statsminister - og det har nu medfødt en del harme. 

Kort fortalt mener Birgitte Erhardtsen at Helle Thorning-Schmidt burde have gået mindre op i sit hår, tasker og påklædning. 

Hun sammenligner også den tidligere statsminister med vores nuværende, Mette Frederiksen, og beskriver at hun gør mindre ud af sig selv - hvilket Helle Thorning-Schmidt ifølge journalisten også burde have tænkt på.

Læs også

Dybt berørt Mary: Nu fylder ensomheden

Pointen med klummen er, at Mette Frederiksen klæder sig neutralt og afdæmpet, mens Helle havde for meget fokus på pæn påklædning og en smart frisure. 

I et interview med Ekstra Bladet efter udgivelsen af klummen, sætter hun ord på, hvad det er hun mener med artiklen.

"Helle er en flot, flot kvinde, som gerne ville gå pænt, smart og moderne klædt. Det var bare med til at fjerne opmærksomheden fra hendes politik. Mette derimod er nydeligt klædt med håret tilbage og uden noget opsigtsvækkende," uddyber hun.

Hun mener derfor, at Helle Thorninh-Schmidt burde have klædt sig mere afdæmpet.

Har sat pisset i kog

Kritikken har nu fået debatten til at rase og en række kendte kvinder er kommet til tasterne.

Både tv-vært Cecilie Beck, sangerinde Pernille Rosendahl og sangerinde Anette Heick er kommet på banen på de sociale medier, hvor de giver udtryk for deres harme over klummen.

Læs også

Meghan melder ud: Efter to år er det nu slut

"Endnu en gang udskammer man Helle Thorning-Schmidt for hendes påklædning. Det er efterhånden en triviel omgang. Skal vi virkelig udskamme og mene, at kvinder, der går op i deres påklædning, ikke kan udføre deres arbejdet ordentligt?", skriver Pernille Rosendahl.

Også Anette Heick er rystet over klummens indhold. 

"Få mennesker kan få mit pis i kog som Birgitte Erhardtsen fra Berlingske. Hendes ræsonnement er, at hvis du gør noget ud af dit udseende (altså noget andet end det hun lige bryder sig om) så prioriterer man ikke sit arbejde. Jesus altså. Det er også B.E der antager, at kvinder går på høje hæle for at tækkes mænd. Jeg synes ikke, jeg er feminist, men hold da kæft hun er hård kost for moderne kvinder," skriver Anette Heick i et opslag på hendes Instagram-profil.

Du kan se hele opslaget her.