Helle Thorning-Schmidt får nyt job

Foto: Shutterstock. Dette er et modelbillede af Helle Thorning-Schmidts gamle arbejdsplads
Den forhenværende statsminister har fået nyt prestigefyldt job og får en post i FN-panel. Det er et job der blandt andet indebærer områder der skal bekæmpe skattely og korruption.

Mest læste i dag

Helle Thorning-Schmidt har fået nyt job. Denne gang skal hun besidde posten som formand for FN's Panel om skatteunddragelse og skattely. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Skal indgå i panel

Der er fokus på globale udfordringer, og Helle Thorning-Schmidt skal blandt andet være medformand i et panel der vil bekæmpe de massive globale udfordringer der er med skatteunddragelse, skattely og korruption i øjeblikket.

Helle Thorning-Schmidt skal sammen med resten af panelet arbejde på en løsning i de kommende år, men allerede til sommer skulle de første anbefalinger til løsninger ligge klar.

Anbefaling fra FN

Helle Thorning-Schmidt blev nærmest headhuntet til jobbet, hvor FN, anmodede hende om at tage imod tilbuddet om jobbet.

I øjeblikket er alle FN's 193 medlemslande travlt beskæftiget med at nå de 17 verdensmål, de har igangsat. De 17 verdensmål skal sikre en bedre fremtid i verden – både hvad angår klima, fattigdom, sygdom og uddannelse. Så det et meget ambitiøst projekt der er iværksat.

Helle Thorning-Schmidt og resten af panelet skal levere den endelige rapport i starten af 2021.

 

Anbefalet til dig