Helle Thorning-Schmidt slår fast: Min kremering skal overvåges

10/02/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Der er allerede styr på detaljerne.

Mest læste i dag

Vi gør os sikkert alle sammen i større eller mindre grad tanker om, hvad der skal ske med os, når vi en dag er gået bort. Mange har sikkert også prøvet at sende kære afsted på den sidste rejse, hvor der bliver gjort mange tanker omkring detaljerne for den sidste afsked. 

For nogen kan det sikkert være nemmere, hvis vedkommende der er gået bort, på forhånd har udtrykt sine ønsker, så der ikke er noget at være i tvivl om. Og det må man sige, at Danmarks tidligere statsminister, Helle Thorning-Schmidt også har. Det er allerede lagt helt fast, hvad der skal ske, når Helle skal på sin sidste rejste. Det skriver SE & HØR.

Hun har nemlig haft en oplevelse som gør, at hun har taget hånd om situationen allerede nu.

Helle Thorning-Schmidt afslører i programmet Det sidste måltid, at hun vil sikre sig, at det hele går rigtigt til. Derfor er det arrangeret således, at en af Helles børns venner, skal overvære hendes kremering. 

Sjusket kremering

Da Helle Thorning-Schmidts far gik bort blev han også kremeret, men det gik ikke som planlagt og faktisk blev han ikke kremeret ordentligt. Hvilket Helle blev gjort opmærksom på efterfølgende og som hun synes har været ubehageligt.

Da faderen blev kremeret, blev det gjort meget sjusket. Hans rester blev ikke samlet om det, og faktisk skabte det så meget postyr, at hele sagen nær var endt i medierne.

"Jeg syntes, at det var ubehageligt. Derfor har jeg allieret mig med en af mine børns venner, som skal overvære min kremering," fortæller hun i programmet.

Hun fortæller også at faderens mislykkede kremering har været svær for hende, og det var også svært for hende at tale med andre om. 

Derfor gik der også længe før at hun fortalte sin familie om det - heriblandt hendes søskende, mor og faderens kone

 

 

 

 

Anbefalet til dig