Helt ny melding: Opdager ny bekymrende corona-variant

Foto: Shutterstock

Nu er der opdaget endnu en ny variant, der er i familie med den allerede kendte Delta-variant

Nu fortæller flere internationale medier - heriblandt Reuters og BBC - at der er blevet fundet en ny bekymrnede corona-variant i Indien. Den nye variant er i famile med Delta-varianten, der lige nu er på fremmarch i flere forskellige lande. Heriblandt Danmark. 

Varianten, der har fået navnet Delta Plus, kaldes 'en bekymrende variant', fordi den blandt andet er mere smitsom end tidligere varianter. Derudover så spredes den også nemmere, binder sig lettere til cellerne i lungerne og så er den muligvis resistent over immunbehandlinger. 

Det fortalte sundhedsminister Rajesh Bhushan tirsdag på et møde. Det var dog ikke det eneste, som ministeren kunne fortælle. 

Læs også

Storebæltsbroen slår alarm: Disse dage bliver trafikken tæt

Så mange tilfælde er allerede registreret

På pressemødet kom det ligeledes frem, at der indtil nu er fundet 16 tilfælde af den nye variant. De er fundet i den indiske delstat Maharashtra. 

Den oprindelige Delta-variant blev første gang opdaget sidste år i netop Indien. Den mistænkes for at være hovedskurken bag den anden bølge af corona-smitte, der skyllede ind over Indien i løbet af foråret. 

Det er dog ikke kun i variantens hjemland, at den har lavet ravage. 

Det er lykkedes for varianten at slippe ud over landets grænser. Det har blandt andet været medvirkende til, at England har måtte udskyde den helt store genåbning, da varianten i øjeblikket smitte mange englændere. 

Tirsdag kom det frem på et dansk pressemøde, at Styrelsen for Patientsikkerhed forventer, at Delta-varianten - ikke den nye Delta Plus - vil blive den dominerende i Danmark i den nærmere fremtid. 

Læs også

Især farligt for børn: "Kan give livslange skader"

 

 

Læs også