Helt ny top ti: Dette døbes de danske børn

Sidste år blev mange danske babyer kaldt bl.a. Emma. Foto: Shutterstock

Nu er listen over sidste års mest populære navne offentliggjort.

Det er en efterhånden gammel kending, der indtager førstepladsen på årets liste over de mest populære drengenavn. William har været forældrenes førstevalg i ni år i det seneste årti. Det mest populære pigenavn er Emma. Det er fire år siden, at pigenavnet sidst indtog førstepladsen på den prestigefyldte liste, fortæller Danmarks Statistisk

De har netop offentliggjort en liste, der viser hvilke navne, som var mest poplære sidste år. Det er blevet en årlig tilbagevenden begivenhed, hvor nysgerrige kan kigge nybagte danske forældre over skuldrene og kommende forældrepar kan søge inspiration, hvis de ikke lige ved, hvad den næste arving skal hedde. 

Læs også

Våbensmugler fældet af Huxi: Stoppet ved færgeleje i Danmark

To navne springer særligt højt

Særligt to navne har taget noget af spring for at nå til deres nuværende placering på listen, fortæller Danmarks Statitisk. 

Årets højdespringer blandt pigenavnene er Asta, der er sprunget 26 placeringer fra en placering som nummer 42 i 2018 til nummer 16 sidste år. Modsat er det gået navnet Caroline, der fra at have ligget nummer 34 i 2018 endte som nummer 51 i 2019 og dermed røg helt ud af top-50. Samtidig er Johanne, Naja og Vigga røget ud af top-50.

Hos drengene hedder højdespringeren Anker. Statsministernavnet er gået fra en placering som nummer 47 i 2018 til nummer 33 i sidste år. Det er en stigning på 14 pladser. For Christian er det gået modsat. Navnet faldt fra nummer 25 i 2018 til nummer 39 i 2019. Tre navne er faldet helt ud af listen over de 50 mest populære navne. Det er navnene Laurits, Sebastian og Philip.

Her er hele top ti over de danske navne. Du kan se resten af top 50 hos Danmarks Statistik. Foto: Danmarks Statistik 

 

Læs også

Dansk rom kaldes racistisk: Bøjer sig for kritikken

 

 

 

Læs også