Helt nye tal: Nu forlader flere flygtninge Danmark end der kommer til

Nyheder
Det er udlændinge- og integrationsministeriet, der står bag den nye opgørelse. Foto: Shutterstock
Nye tal viser, at antallet af udvandrede flygtninge var større end antallet af indvandrede flygtninge i 2019. Det fortæller Udlændinge- og Intergrationsministeriet mandag.

Mest læste i dag

Udlændinge- og Integrationsministeriet har undersøgt, hvor mange flygtninge og familiesammenførte til flygtninge der er ind- og udvandret af Danmark i perioden 2011-2019.

Tallene viser, at for første gang i perioden oversteg antallet af udvandrede flygtninge i 2019 antallet af indvandrede med ca. 730 personer. Til sammenligning var der i 2015 en nettoindvandring på 16.290 personer med flygtningebaggrund.

"Dejlige tal. Regeringens politik er jo, at flygtninges ophold i Danmark er midlertidigt. Når der er mulighed for det, er det kun naturligt, at flygtninge rejser tilbage til deres hjemland. Jeg er glad for, at vi kan give folk beskyttelse, mens der er behov for det. Men jeg er også glad, hver gang en flygtning igen kan rejse hjem," udtaler udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S). 

Rejser frivilligt hjem

Minister Tesfaye fortæller desuden, at det er et fokusområde hos regeringen, at man vil styrke hjemrejseområdet. 

"Mange syrere er rejst hjem frivilligt, og mange af dem med en pose penge i hånden fra den danske stat. Det kan forhåbentlig bidrage til, at de kan etablere sig i deres hjemland og være med til at bygge landet op igen efter borgerkrigen. Regeringen ønsker i det hele taget at styrke hjemrejseområdet," fortæller udlændige- og intergrationsminister Mathias Tesfaye. Inden han fortsætter:

"Det er en af grundene til, at jeg har besluttet at oprette en ny Hjemrejsestyrelse, der netop har til formål at bidrage til, at flere udlændinge uden lovligt ophold i Danmark rejser hjem."

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig