Helt nyt for dronning Margrethe: I dag bliver første gang nogensinde

Nyheder
Foto: Shutterstock
I dag er en helt særlig dag.

Mest læste i dag

På Kongehusets Instagram-profil lyder meldingen på, at idag - tirsdag den 16. marts - skal dronning Margrethe og kronprins Frederik afholde statsråd.   Det foregår i statsrådsalen på Christiansborg - dog bliver det på en helt anden måde, end det plejer.
Faktisk bliver statsrådet i dag historisk, da det vil være for allerførste gang nogensinde, at dronningen og kronprinsen sidder alene i salen. Mødet bliver nemlig afholdt virtuelt.    Normalvis er regeringens ministre til stede - men det vil de ikke være i dag, da coronavirussen fortsat spænder ben for at samles. I stedet er alle med, via deres computer.

Sætter også rekord

Det er dog ikke det eneste, som er anderledes i dag. Faktisk skal statsrådet netop i dag, ekspedere mere end 250 sager - hvilket også er første gang. Normalt ekspederes der omkring 100 sager - men på grund af, at flere planlagte statsråd har været aflyst på grund af corona, så er der nu ekstra mange på dagsordenen. Derfor meldes det også, at der er afsat ekstra tid.
Statsrådet udgøres af samtlige ministre i regeringen og er det organ i statsstyret, hvor alle love og vigtige regeringsforanstaltninger bliver behandlet. Statsrådet samles efter behov, og i øjeblikket er det cirka seks gange årligt.

I praksis er der ofte behov for at forelægge sager for Dronningen uden for statsrådet, fordi sagens behandling ikke kan afvente næste statsrådsmøde. I disse tilfælde sker forelæggelsen for Dronningen med det forbehold, at sagen bliver forelagt på ny og efterfølgende bekræftet ved det næste møde i statsrådet. ⁣

Du kan se hele opslaget på Kongehusets Instagram-profil lige her.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig