Helt nyt iPhone-trick forbløffer: Aldrig har det været så nemt

22/09/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Lige nu går et spritnyt iPhone-trick viralt på de sociale medier.

Mest læste i dag

Det sker ikke så tit. Indimellem bliver der dog opdaget en ny eller gammel men godt gemt funktion på en af de storpopulære iPhones, der får telefonens mange fans til at spærre øjnene op og spørge sig selv: "Hvorfor pokker har jeg ikke tænkt på det før?" 

Netop sådan et øjeblik er der mange, der har i disse dage. Det er nemlig blot få dage siden, at virksomheden bag iPhone - Apple - rullede den nyeste sofatware opdatering ud til telefonen. Denne opdatering ajourfører telefonens styresystem, så den benytter det nyeste nye, der kaldes iOS 14. Hver gang en ny opdatering rulles ud, medfølger der nye funktioner, emojis og lignende. Denne gang får bibringer opdateringen dog ikke kun nye funktioner til brugerne. Den får dem nemlig også til at løfte øjenbrynene. 

Sådan gør du

Hvis du er en af de tusindvis af danskere, der i de seneste dage har opdateret din telefon, så har du muligvis allerede opdaget den nye feature. Det er dog langt fra sikkert, hvis man skal tro på trenden på de sociale medier. Her vækker tippet stor opmærksomhed, da bunkevis af brugere ikke har opdaget det endnu. Det er dog værd at læse med, da det gør særligt en ting på telefonen meget nemmere. 

Mange mennekser er blevet særligt glade for at tage billeder af skæremen på deres egen telefon. Det er brugbart, hvis man skal dele noget med andre. Tag et hurtigt skærmbillede og så kan vennerne eller familien følge med i, hvad det du kigger på. Med den nye opdatering af styresystemet har Apple gjort det endnu nemmere at tage et skærmbilledet. 

I den nye opdatering er det nemlig bl.a. blevet muligt at tage et skærmbillede blot ved at lave to lette tryk på skærmen. 

Det eneste, man skal gøre, er at gå ind i Indstillinger  og derefter tilgængelighed. Her vælger man menupunktet "Berøring" og herefter AssistiveTouch. Denne menu giver en mulighed for at vælge, hvordan man ønsker at tage et skærmbilledet. Det kan enten gøres med et enkelt tryk”, to tryk, et langt tryk eller via funktionen 3D Touch. 

 

Anbefalet til dig