Helt særlig dag venter: Det skal kronprins Frederik den 4. maj

29/4/22 06:15

Sarah Steenfeldt

Foto: Lars E Andreasen/Ritzau Scanpix
Kronprins Frederik kan se frem til en helt særlig dag - og det kan en masse skolebørn også.

Den 4. maj bliver en særlig dag for både kronprinsen og mange skolebørn i klassetrinnet 4.-8. klasse.

H.K.H. Kronprinsen holder en nemlig ’peptalk’ og deltager i en Skole OL aktivitet, når Østerbro Stadion danner ramme om et indledende Skole OL-stævne den 4. maj 2022.

Det oplyser Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse. 

Der er indmarch, olympisk ild og medaljer på spil. Skole OL på Østerbro Stadion låner flere af OL-traditionerne, når der den 4. maj er Skole OL for næsten 900 elever fra en række københavnske 4. og 7. klasser.

Pressen inviteres til at dække Skole OL den 4. maj på Østerbro Stadion, som får besøg af Kronprinsen og EM-, VM- og OL-deltager Caroline Bonde Holm (stangspring).

Program torsdag den 4. maj 2022:

8.45: H.K.H. Kronprinsen ankommer til Østerbro Stadion
9.00: Indmarchen med klasserne begynder. Søværnets Tamburkorps spiller
9.10: Åbning ved speaker
9.15: Peptalk v. Kronprinsen og Børne- og ungdomsborgmesteren Jakob Næsager
9.20: Den olympiske ild tændes
9.23: Nationalsang, Søværnets Tamburkorps spiller
9.25: Opvarmning
9.35: Kronprinsen går til målstregen og får startpistolen
9.40: Speakeren fortæller, at 1 km-løbet nu skal til at gå i gang og tæller ned. Kronprinsen skyder løbet (1 km) i gang
9.44: De første løbere kommer i mål
9.55: Motionsløbet lukker
10.00: Atletikkonkurrencerne sættes i gang og fortsætter til ud på eftermiddagen
10.00: Kronprinsen går til kastestationen
10.15: Kronprinsen går rundt sammen med Jakob Næsager, Hans Natorp og Janni Thrane og ser børnene dyste i de forskellige discipliner
10:30: Kronprinsen forlader stadion samme sted, som han ankom

Resten af dagen fortsætter stævnet. 

Om Skole OL

Skole OL er OL i børnehøjde med discipliner tilpasset målgruppen. Skole OL er tilrettelagt efter de tre børneolympiske værdier: Fællesskab, Færdighed og Fairplay.

Alle børn i 4.-8. klasse er inviteret til Skole OL 2022. I år afholdes over 100 lokale Skole OL-stævner, og vi forventer deltagelse fra op imod 50.000 børn fra hele landet.

Til afviklingen hos Sparta i København den 4. maj vil der som vanligt være atletik på programmet. Elever fra københavnske 4. og 7. klasser deltager ved Skole OL hos Sparta den 4. maj. Dagen efter deltager elever fra 5. og 6. klasse.

De bedste klasser fra de indledende lokalstævner inviteres til finalestævnet, som i år afholdes i børnenes hovedstad, Billund. Finalerne afvikles den 14.-17. juni 2022 med deltagelse af knap 11.000 børn fra hele Danmark.

Det traditionsrige Skole OL er et samarbejdsprojekt i Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik (DAF), som sammen med flere andre specialforbund under DIF har en målsætning om at udvikle Skole OL med endnu flere idrætsgrene på programmet og med flere deltagere til følge.

DIF og DAF står bag Skole OL, som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden, Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond. Salling Group (repræsenteret ved Bilka) sponsorerer Skole OL.