Helt vildt: Folk spiser dyrefoder, fordi de ikke længere har råd til mad

02/12/22 11:03

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Ifølge en lokalarbejder er folk nødt til at spise dyrefoder, mens andre forsøger at varme mad på radiatorer.

Fattigdom har ramt dele af Wales, England, så hårdt, at folk er nødt til at gå til de laveste niveauer, for at brødføde sine familier.

Det sker, efter at nye folketællingsdata tyder på, at seks af Wales' dårligst stillede samfund er i Cardiff. Det skriver Metro.

Sidste måned steg prisen på fødevarer igen, og butikspriserne på dagligvarer er nu over 12 % højere end i november sidste år.

Det skræmmende tal – den højeste fødevareinflation siden British Retail Consortium (BRC) begyndte i 2005 – er en del af stigende priser over hele linjen, med en stigning på 7,6 % i alle priser.

Priserne er steget overalt i de seneste måneder, hvilket har sat den generelle inflation på den højeste hastighed i 45 år.

Mark Seed – der driver et lokalt madprojekt i Trowbridge, øst for Cardiff, fortalte BBC, at husholdninger, der kæmper, ikke kun optræder i områder, der længe er forbundet med fattigdom, og at politikere burde fokusere på mennesker, ikke steder.

Trowbridge ligger i, hvad Mark Seed kalder en 'arc of poverty' fra øst til vest for den walisiske hovedstad, med problemer endemiske i hans område.

"Jeg er stadig chokeret over, at vi har folk, der spiser dyrefoder. [Der er] mennesker, der forsøger at varme deres mad på en radiator eller et stearinlys. Det er chokerende slags historier, der faktisk er sandheden," sagde han til BBC.