Helt vildt: Forskere tæt på at producere en pille, der kan efterligne virkningerne af træning

05/10/22 08:48

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Forskere regner med, at de er et skridt tættere på at udvikle en fedtsmeltende pille, der kan efterligne virkningerne af træning.

Men du skal ikke skrotte løbeskoene og træningstøjet endnu.  Drømmen om at sidde i sofaen og spise chips, mens vi spillede videospil og taber os, er stadig en drøm...for nu.

En gruppe kloge videnskabsmænd fra USA's prestigefyldte Massachusetts Institute of Technology (MIT) regner med, at de har knækket den genetiske kode, der vil lære videnskabsmænd, hvordan man får nogle af cellerne i den menneskelige krop til at 'virke omvendt'.

Specifikt omdannes mesenkymale stamceller til fedtlagrende maskiner. Motion tænder normalt den kontakt, men forskere prøver nu at udvikle medicin, der udløser den biologiske u-vending, uden at vi overhovedet behøver at stå op af sofaen. Det skriver LADbible.

"Det er ekstremt vigtigt at forstå de molekylære mekanismer, der driver de gavnlige virkninger af træning og de skadelige virkninger af en kost med højt fedtindhold," sagde MIT-forsker Manolis Kellis, som var hovedforfatter på det banebrydende forskningsprojekt.

Dr. Kellis, en ekspert i beregningsbiologi, tilføjede, at denne viden kan bruges til at 'udvikle lægemidler, der efterligner virkningen af ​​træning på tværs af flere væv', ifølge The Sun.

Når det er sagt, kan der gå flere år, før farmaceutisk intervention er løsningen på dit brændende tilfælde af kronisk dovenskab.

Så Dr. Kellis og hans team på MIT anbefaler, at folk ikke bør opsige deres træningsmedlemskab lige foreløbig.

"Beskeden til alle bør være, spis en sund kost og motioner, hvis det er muligt," sagde Dr. Kellis ifølge Daily Mail.

Resultaterne blev offentliggjort i det medicinske tidsskrift Cell Metabolism den 4. oktober. Fremskridt inden for cellulær forståelse og fedtsprængende medicin, selvom de stadig kan være lidt tid væk, er gode nyheder for folk, der kæmper med deres vægt i Storbritannien, USA og Australien.

Ifølge en seneste sundhedsundersøgelse fra NHS er omkring to tredjedele af englænderne på 16 år eller derover overvægtige eller fede. Den australske regering rapporterer, at næsten to tredjedele af voksne er overvægtige eller fede, og taljebåndene fortsætter med at udvide sig for et stort antal mennesker Down Under.

I USA var fedmeprævalensen 41,9 procent ifølge data taget i 2017.