Helt vildt: Mand reddet efter 2 dage på åbent hav

Af: Ida Hansson

|

20/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rapporter hævder, at mandens tilstand er god.

Mest læste i dag

En sømand er blevet fundet i live i Thailandbugten efter to nætter på havet efter forliset af et krigsskib fra den thailandske flåde. Dette giver nu håb til de familier, der stadig mangler sine nære.

Indtil videre er i alt 76 besætningsmedlemmer fra korvetten HTMS Sukhothai blevet reddet, efter at den sidst søndag gik ned omkring 37 kilometer ud for Thailands sydøstlige kyst. Det skriver News.

Redningsfolk i helikoptere, to fly og fire flådefartøjer - HTMS Kraburi, HTMS Angthong, HTMS Naresuan og HTMS Bhumibol Adulyadej - har scannet turbulente farvande for 29 savnede søfolk, lød det fra flåden.

Kommandør Pichai Lorchusakul bekræftede tirsdag eftermiddag, at de havde fundet en overlevende med "godt helbred", og navngav ham som den 23-årige Chananyu Gansriya fra Loei-provinsen.

"Jeg tror, at vi kunne finde flere mennesker," sagde han, men frigav ikke yderligere oplysninger om redningen.

Tidligere udtrykte en anden flådeofficer, Narong Khumburi, håb om, at overlevende ville blive opdaget, da de har "redningsveste på".

"Men jeg forestiller mig, at de må være udmattede," tilføjede han.

Flåden havde oprindeligt rapporteret, at 106 mandskab var om bord på fartøjet, men reviderede i tirsdags det tal ned til 105.

I mandags fortalte flådechef Pichai til journalister, at de fortsat fokuserede på at finde overlevende.

"Vores hovedprioritet er at søge [efter] og redde så mange, som vi kan," sagde han og tilføjede, at det var første gang, at den thailandske flåde havde mistet et skib på denne måde.

Korvetten, en lille type krigsskib, menes at være løbet ind i problemer, efter at dens elektroniksystem blev beskadiget. Det siger flåden.

Anbefalet til dig