Heltehund overmander lederen af Islamisk Stat: Såret af selvmordsvest under angrebet

29/10/19 13:30

Christian Granhøj Skouboe

Hunden hyldes for sin store indsats. Foto: The White House / Twitter: @realdonaldtrump
En heltemodig hund spillede en nøglerolle, da amerikanske specialstyrker stormede lederen af Islamisk Stats skjulested.

Søndag slog amerikanske specialstyrker til mod det skjuelsted, hvor Islamisk Stats leder Abu Bakr al-Baghdadi holdte til. Her blev organisationens leder slået ihjel, da den amerikanske præsident Donald Trump offentliggjorde nyheden om al-Baghdadis død, fortalte han i samme ombæring om hundens heltemodige indsats. Netop denne firbenede indsats tilskrives æren for, at ingen amerikanske soldater blev såret under angrebet. 

Den belgiske Malinois, blev sendt ind i en tunnel for at finde frem og fastholde al-Baghdadi under den tidlige morgenangreb, der fandt sted i Syrien. Da han opdagede, at amerikanerne var på vej efter ham, så detonerede al-Baghdadi en selvmordsvest. Det lykkedes ham at dræbee sig selv og tre børn, imens hunden blot blev såret hunden.

Siden har hundens navn været holdt anonymt, da den fortsat er i aktiv militærtjeneste. Tirsdag kunne Trump dog dele et billede af hunden på Twitter, hvor præsidenten nok en gang roste hundens store indsats. 

Sådan ser det delte billede ud. Foto: The White House / Twitter: @realdonaldtrump

Sådan ser det delte billede ud. Foto: The White House / Twitter: @realdonaldtrump

Hunderacen er kendt for deres flid og intelligens, derfor bruges de i vid udstrækning af bl.a. militæret. Det mest berømte tilfælde af en Malinois i landets tjeneste er formentlig Kairo, som var en del af de specialstyrker, der ved et lignende angreb i 2011 dræbte Osama bin Laden.

CBS News har talt med "en højstående amerikanske embedsmand", som fortæller tv-stationen, at man arbejder på at få arrangeret det sådan, at hunden kan besøge Det Hvide Hus.