Heltehund overmander lederen af Islamisk Stat: Såret af selvmordsvest under angrebet

29/10/2019

Christian Granhøj Skouboe

Hunden hyldes for sin store indsats. Foto: The White House / Twitter: @realdonaldtrump
En heltemodig hund spillede en nøglerolle, da amerikanske specialstyrker stormede lederen af Islamisk Stats skjulested.

Mest læste i dag

Søndag slog amerikanske specialstyrker til mod det skjuelsted, hvor Islamisk Stats leder Abu Bakr al-Baghdadi holdte til. Her blev organisationens leder slået ihjel, da den amerikanske præsident Donald Trump offentliggjorde nyheden om al-Baghdadis død, fortalte han i samme ombæring om hundens heltemodige indsats. Netop denne firbenede indsats tilskrives æren for, at ingen amerikanske soldater blev såret under angrebet. 

Den belgiske Malinois, blev sendt ind i en tunnel for at finde frem og fastholde al-Baghdadi under den tidlige morgenangreb, der fandt sted i Syrien. Da han opdagede, at amerikanerne var på vej efter ham, så detonerede al-Baghdadi en selvmordsvest. Det lykkedes ham at dræbee sig selv og tre børn, imens hunden blot blev såret hunden.

Siden har hundens navn været holdt anonymt, da den fortsat er i aktiv militærtjeneste. Tirsdag kunne Trump dog dele et billede af hunden på Twitter, hvor præsidenten nok en gang roste hundens store indsats. 

Sådan ser det delte billede ud. Foto: The White House / Twitter: @realdonaldtrump

Hunderacen er kendt for deres flid og intelligens, derfor bruges de i vid udstrækning af bl.a. militæret. Det mest berømte tilfælde af en Malinois i landets tjeneste er formentlig Kairo, som var en del af de specialstyrker, der ved et lignende angreb i 2011 dræbte Osama bin Laden.

CBS News har talt med "en højstående amerikanske embedsmand", som fortæller tv-stationen, at man arbejder på at få arrangeret det sådan, at hunden kan besøge Det Hvide Hus. 

Anbefalet til dig