Henrik fik skåret 25% af prisen, da han købte nye briller: Hans metode kan bruges mange steder

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Henrik deler nu et sparetrick, der kan være guld værd for danskerne.

Lige nu læser andre også

Det er ikke nogen hemmelighed, at det gennem de seneste år er blevet dyrere at leve.

Priserne på alt fra dagligvarer til brændstof er steget markant, og derfor er der nu gået mode i at spare, hvor der spares kan.

Når det handler om at spare penge, er økonom og B.T.s fastfoodanmelder, Henrik Ørholst, fuld af gode råd. I det seneste afsnit af podcasten 'Spar Kassen' deler han ud af sine erfaringer.

Sådan skriver B.T.

Henrik Ørholst løfter sløret for, at prisskilte ofte kan være udgangspunkt for forhandlinger, og at der i flere tilfælde kan være mange penge at spare.

Han påpeger dog, at det er vigtigt, at man får fat i en person, der har 'magten' til at uddele en rabat.

"Der nytter det ikke, at du forhandler med en elev - du skal tale med en, der bestemmer. Og det går faktisk ofte bedre, end man tror. Man skal altid huske at spørge. Det værste, der kan ske, er, at du kan få et nej," siger han.

Mange penge at spare

Henrik Ørholst fortæller, at metoden har sikret ham betydelige besparelser.

For nylig lykkedes det ham at forhandle prisen ned på to par briller, som ellers kunne have kostet ham dyrt.

"Jeg købte for eksempel to par briller, og når man er i en fremskreden alder som mig og har glidende overgang, så koster det kassen. Og der talte jeg faktisk med indehaveren af butikken og fik skåret 25 procent af prisen," udtaler han., at han har lavet et lignende nummer hos sin tand

Fastfoodanmelderens gode råd fortæller os, at det altid kan betale sig at spørge og forhandle om prisen; selv på steder hvor man måske ikke forventer det.

Anbefalet til dig