Henrik og Line flyttede fra Danmark til Spanien for at følge deres drøm: Corona ændrede alt

31/03/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

Det var Henrik Duus og Line Vesters helt store drøm: Åbne en bar i Spanien, rykke familien op og flytte til varmere himmelstrøg. De fandt baren, tog deres to-årige søn med og planlagde åbning den 20. marts. Nu er håbet, at deres nye bar og restaurant kan overleve længe nok til, at de overhovedet kan åbne.

Mest læste i dag

Den 27. februar rejste den lille familie til Salou en lille time syd for Barcelona i Spanien. Drømmen var at åbne en bar og restaurant og alt var planlagt til den store åbningsfest den 20. marts. Sådan skulle tingene ikke gå, og i stedet for en stor åbningsfest er gaderne øde og baren er tom. Coronavirussen ødelagde alle planerne. 

Alt gik ellers helt efter bogen: Renoveringen skred frem, menuen og leverandørerne var på plads og holdet af medarbejdere var ansat. Mindre end en uge til åbningen skete der det, som ingen i deres vildeste fantasi havde forestillet sig. Hele Spanien lukkede ned. Åbningsfesten udeblev og nu sidder Henrik og Line med en færdig restaurant med øl på hanerne, men ingen til at spise og drikke.

"Nedlukningen presser os voldsomt på likviditeten. Selvom landet åbner op igen, så bliver det et hårdt år for os. 80% af vores omsætning i 2020 skulle komme fra turister. Dem forventer vi og resten af Spanien ikke mange af,” udtaler Henrik, der i første omgang kan se frem til en lukning af Spanien i hvert fald indtil slutningen af april. 

Populært feriested med mange turister

Salou er primært en ferieby, og den er meget populær blandt engelske, irske, russiske og franske turister. De seneste par år har danskere også fået øjnene op for den lille by syd for Barcelona. Det er særligt rejser uden for højsæsonen, som interesserer de danske turister. 

Det var netop turisterne, der skulle sikre grundomsætningen hos den nyåbnede restaurant og bar, men der kommer til at gå lang tid, før Salou igen kan modtage turister. Da Spanien er et af de værst ramte lande, formodes det, at turistsæsonen 2020 bliver meget begrænset.

Vi kæmper videre, vores drøm lever

Selvom det ikke blev til den start, som parret havde drømt om, så har de bestemt ikke givet op. "Vi har lavet en brainstorm over alle de muligheder, vi har for at holde vores drøm i live,” fortæller Line.

Første del af deres redningsplan var at lave deres menu som take-away. Derfor blev der knoklet for at få det stablet benene. Der lykkedes at få introduceret take-away i weekenden og der tikkede langsomt ordrer ind.

"Det er svært at introducere et take-away-koncept fra en restaurant, som ingen kender og faktisk ikke eksisterer endnu," fortæller Henrik. "Nu er vi kommet på Just Eat, så vi håber på, at det hjælper."

Udover take-away har parret sat en “Kickstarter”-kampagne i gang på restaurantens hjemmeside. Her kan kommende gæster fra området, turister og alle andre fra hele verden støtte deres kamp for at komme i mål med deres drøm. Der kan købes gavekort, mad og drikke, merchandise og gives donationer. Al hjælp modtages med kyshånd.

Du kan se hele deres kampagne her.

"Vi håber, at vi med kampagnen kan skabe lidt likviditet på kort sigt. Kun på den måde kan vi sikre virksomhedens overlevelse. Forhåbentligt kan vi beholde så mange af vores medarbejdere som overhovedet muligt,” udtaler Line.

"Vi er fast besluttet på, at coronavirussen ikke skal få os ned med nakken. Vi kæmper os igennem og kommer stærkere ud på den anden side," afslutter Henrik.

Vil du følge med i deres eventyr kan du følge WISSLER // Bar & Burgers på Instagram, Facebook og LinkedIn.

 

Anbefalet til dig